Firebird veritabanı kullanıyorum..
C:\1\demo1.gdb veri tabanını oluşturdum.. aynı özelliklere sahib
C:\2\demo2.gdb veri tabanını nasıl oluşturabilirim. ( örneğin ; dosyaları save as yapmak gibi …..
Firebird te save as
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Script ini çıkartıp Script executer ile. Yada dabase i create et daha sonrada en basiti IBQuery içine create table vs gibi ama tek tek yazıp execute ederek
kolay gele
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Re: Firebird te save as
bir yanlışlık yok mu sizce firebird ve *.gdbmertcenk3 yazdı:Firebird veritabanı kullanıyorum..
C:\1\demo1.gdb veri tabanını oluşturdum.. aynı özelliklere sahib
C:\2\demo2.gdb veri tabanını nasıl oluşturabilirim. ( örneğin ; dosyaları save as yapmak gibi …..
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
admin hocam demiş ki ;
firebird te uzantımı *.fdb yaparsam ; bu sefer de interbase in table ve datasetleri ile bağlantı yapamıyorum..çünkü datasetler sadece *.gdb uzantılı dosyaları görüyor...uzantının bir önemi yok. İstersen .abc ver. ama standart olması açısından FireBird için fdb, Interbase için .gdb kullanmak iyidir.
Kolay gelsin
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
IBDatabase bileşeninde browse dedikten sonra files of type kısmından all files seçeneğini seçersen diğer uzantıya sahip dosyalarıda görebilirsin.mertcenk3 yazdı:firebird te uzantımı *.fdb yaparsam ; bu sefer de interbase in table ve datasetleri ile bağlantı yapamıyorum..çünkü datasetler sadece *.gdb uzantılı dosyaları görüyor...
ayrıca
IBDatabase1.DatabaseName := 'abc.abc'; şeklinde de yapabilirsin.