Listbox'a veritabanındaki bilgileri aktarma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Listbox'a veritabanındaki bilgileri aktarma
Arkadaşlar benim sorum şu listbox'a veritabanımda bulunan İsimleri aktarmak istiyorum ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum? Herkese iyi çalışmalar[/list]
1-dblistbox'ın datasource ve datafield değerlerini ayarladım ancak programı çalıştırdığımda tablo alanlarını dblistbox'ta göremiyorum. neden?
2-mevcut tablodaki alanları listbox'da yanyana listelemek istiyorum. yani kolon kullanarak. örneğin windows gezgini gibi. alanlar kolonlara yazılacak. listbox'a nasıl kolon eklerim? kolonlara nasıl değer atarım?
2-mevcut tablodaki alanları listbox'da yanyana listelemek istiyorum. yani kolon kullanarak. örneğin windows gezgini gibi. alanlar kolonlara yazılacak. listbox'a nasıl kolon eklerim? kolonlara nasıl değer atarım?
Normal Bir listbox ın içine kayıtları okuyarak atabilirsin.
Bir Query ile
listboxa bu şekilde alabilrsin.
Bir Query ile
Kod: Tümünü seç
query.sql.text:='select ad from table';
query.open;
while not query.eof do begin
listbox1.items.add(queryad.asstring);
query.next;
end;
ListBox1.Items.Add('FirstColumn'^I'Second'^I'Third') ;
ListBox1.Items.Add(adotable1computer.AsString^Iadotable1user_.AsString^Iadotable1client_type.AsString);
"Pointer type required"
bu sorunu nasıl çözerim?
işte en basit anlatım
DBLookupComboBox componentini kullanmak.Component Data Controls
sekmesindedir. Bu component iki parçalıdır. İlk parça açılır kutuda verilerin alınıp getirileceği parça. İkinci parça ise seçilen verinin kayıt edileceği kısımdır. Ayarları şu şekilde yapılır.
1.parça
-Öncelikle ListSource alanına tıklayıp formda bulunan bir datasource nesnesini işaret etmelisin.(datasouce sizin istediğiniz yani listelemek istediğiniz verileri tutan nesne ile ilişkili olan datasource olmalıdır)
-Sonra bunu yapınca ListField alanına tablodaki sütun isimleri görülecektir. Size hangisi lazım ise onu seçin örneğin "sehiradi".
-Şimdide KeyField alanına bir sütun belirleyin. Burası anahtar sütundur.
2.parça
-Burada öncelikle DataSource kısmına veriler hangi veritabanına kayıt edilecek ise o DataSource seçilir.
-Datasource seçildikten sonra DataField alanı içerisine veritabanındaki alanlar listelenir. Burada listelenen alanlardan birini seçerek istediğiniz sütun üerine listelenen veriyi yazabilirsiniz.
Memik Yanık gibi oldu
kusura kalmayın sağlıcakla kalın
sekmesindedir. Bu component iki parçalıdır. İlk parça açılır kutuda verilerin alınıp getirileceği parça. İkinci parça ise seçilen verinin kayıt edileceği kısımdır. Ayarları şu şekilde yapılır.
1.parça
-Öncelikle ListSource alanına tıklayıp formda bulunan bir datasource nesnesini işaret etmelisin.(datasouce sizin istediğiniz yani listelemek istediğiniz verileri tutan nesne ile ilişkili olan datasource olmalıdır)
-Sonra bunu yapınca ListField alanına tablodaki sütun isimleri görülecektir. Size hangisi lazım ise onu seçin örneğin "sehiradi".
-Şimdide KeyField alanına bir sütun belirleyin. Burası anahtar sütundur.
2.parça
-Burada öncelikle DataSource kısmına veriler hangi veritabanına kayıt edilecek ise o DataSource seçilir.
-Datasource seçildikten sonra DataField alanı içerisine veritabanındaki alanlar listelenir. Burada listelenen alanlardan birini seçerek istediğiniz sütun üerine listelenen veriyi yazabilirsiniz.
Memik Yanık gibi oldu