Delphi - VC++ - VB Farkları

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
EeCOMP
Üye
İletişim:

Delphi - VC++ - VB Farkları

Mesaj gönderen EeCOMP »

Selam arkadaslar
Ben şu an Delphi biliyorum.Acaba visual c++ veya visual basic ile yapabileceğim fakat delphi ile yapamayacağım birşeyler varmı yada neler var yani bana şimdi bunları öğrenmemi tavsiye edermisiniz yoksa kendimi delphidemi geliştireyim
ikinci bir sorum ise delphide şu an veritabanı olarak kullandığım şeyleri diğer dillerdede kullanabilirmiyim yani delphide kullandığımız mesela paradox dbase sql mysql gibi veritabanı sunucularını basic ve c++ dada kullanabilirmiyiz yoksa onların kendilerine ait değişik veritabanı sunucularımı var
teşekkürler
Kainat dahi bir programdır ve şüphesiz onun bir programcısı vardır...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Selam,

Hepsinin sözdizimi, işlevleri vs farklı olsa da sonuçta amaç aynı. Hepsiyle de program geliştirebilirsin.

Ben Delphi'yi seçtim. 1 ay kadar VB ile uğraştıktan sonra bir halt olmaz bundan demiştim :) Şimdi MicroSoft Delphi'den copy-paste'le biraz düzeltmiş diyorlar. VC++'ı da öğrenmesi biraz zordur ama azmin elinden birşey kurtulmaz.

Paradox'u veritabanı kategorisine sokup yorum bile yapmıyorum ancak diğer veritabanlarının birçoğunu MS ürünleriyle de kullanabilirsin. Ancak Delphi veritabanı konusunda piyasadaki en iyi geliştirme araçlarından biri. Bu konuda da VB ce VC++'dan iyi olduğunu sanıyorum. Eğer veritabanı programcılığı yapacaksan kesinlikle Delphi derim.

Kolay gelsin.