Veritabanı Erişim

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
eternity
Üye

Veritabanı Erişim

Mesaj gönderen eternity »

merhabalar

bir konuda fikir danışacaktım :

bizim bir web serverımız var

birde database server

ama web serverdan database servera bağlanılmıyo

ama benim makinamdan bağlanılıyo

web serverdada bi uygulama yapmalıyım ama database servera bağlanmama izin vermiyolar

bir uygulama yapsam mesela bi dll yazsam web serverdan benim makinaya bağlansa benim makinamdan database servera bağlansa sorguyu çalıştırsa sonuçda ürettiği şeyleride web servera gönderse olurmu

dışardanda biri adını girecek misal web serverda dll çalışacak benim makinaya bağlanacak benimki database e bağlanacak sql çalışacak sonuçları web servera gönderecek

güvenli bir yöntem değilse hiç uğraşmayayım :)
ProgMan
Üye

Mesaj gönderen ProgMan »

Arkadaşım bence daha iyi bir çözüm yolu bulabilirsin , bu düşündüğün yol performansı çok düşürebileceği gibi senin makinene de extra yük getirecek, sende çıkan problem bu bağlanıyı da etkileyecektir.
Connection sağlanamamasının sebebini tespit edebildin mi?,güvenlik ayarları, ip blokları vs...
doganzorlu
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen doganzorlu »

Selam,

Bu konuda en basit çözüm makinanızdan bir port yönlendirmesi yapmanız olacaktır. Yanılmıyorsan SQL server default 1433 portunu kullanıyordu. Makinanızda bu portu udp ve tcp protokolleri için db server a yönlendirirseniz web server sizin makinanız bir router olarak kullancak ve doğrudan db servar a bağlanacaktır.

Kolay gelsin,
Doğan Zorlu, İzmir

------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)