faturada ara toplam alamıyorum
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
- İletişim:
faturada ara toplam alamıyorum
iyi çalışmalar,
forum içinde çok aramama rağmen tam olarak cevabını bulamadım. Benim sorum programımda fatura bölümü var ve fatura sayfa altlarında sayfa ara toplamlarını nasıl hesaplatacağımı bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
forum içinde çok aramama rağmen tam olarak cevabını bulamadım. Benim sorum programımda fatura bölümü var ve fatura sayfa altlarında sayfa ara toplamlarını nasıl hesaplatacağımı bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
kardeş sorun tam anlaşılır değil..
Benim anladığım kadarı ile fatura ara toplam almaktan kastın raporlama araçlarında toplam aldırmak..
Hangi raporlama aracını kullanıyorsun.
Eğer quickreport kullanıyorsan QRExpr yi kullanabilirsin. Bir başka yol ise toplamları önceden aldırtıp QRLabellara eşitlemek..
Benim anladığım kadarı ile fatura ara toplam almaktan kastın raporlama araçlarında toplam aldırmak..

Eğer quickreport kullanıyorsan QRExpr yi kullanabilirsin. Bir başka yol ise toplamları önceden aldırtıp QRLabellara eşitlemek..
İlimle geçen bir gece,
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır. HZ. MUHAMMED (S.A.)
-
- Üye
- İletişim:
Önceki mesajımda dediğim gibi QRExpr i kullanabilirsiniz.
PageFooter bandına yerleştirdiğiniz QRExpr Expression özelliğine
gibi kendi fieldınıza göre düzenleyip yazın. Her sayfada sıfırlanması için
ResetAfterPrint özelliğini True yapın hepsi bu kadar..
PageFooter bandına yerleştirdiğiniz QRExpr Expression özelliğine
Kod: Tümünü seç
Sum(Table1.Tutar)
gibi kendi fieldınıza göre düzenleyip yazın. Her sayfada sıfırlanması için
ResetAfterPrint özelliğini True yapın hepsi bu kadar..
İlimle geçen bir gece,
-
- Üye
- İletişim:
-
- Üye
- İletişim:
En iyisi baştan anlatayım.
öncelikle raporunuza bağladığınız dataset üzerinden işlemi yapmanız gerekmektedir.
Raporunuza bir adet PageFooterBand ekleyin ve bir adet QRExpr ekleyin. Daha sonra datasetinizi active yapın ve Qrexpr bileşeninin Expression özelliğine çift tıklayın ve açılan pencereden Function butonu ile Sum fonksiyonunu seçin ardından sum fonkiyonunda hesaplanacak numeric değer istenecektir sizden ve buradaki ... butonunu tıklayın gelen pencereden Database Field düğmesi yardımı ile databasenizden toplatmak istediğiniz alanı seçin okeyleyerek pencereyi kapatın. QRExpr ResetAfterPrint değerini False yapın ve datasetinizi kapatın.
Şimdi eğer raporunuz bir kaç sayfa ise seçtiğiniz Fieldın toplamı her sayfanın altında toplanarak devam etmesi gerekiyor.
öncelikle raporunuza bağladığınız dataset üzerinden işlemi yapmanız gerekmektedir.
Raporunuza bir adet PageFooterBand ekleyin ve bir adet QRExpr ekleyin. Daha sonra datasetinizi active yapın ve Qrexpr bileşeninin Expression özelliğine çift tıklayın ve açılan pencereden Function butonu ile Sum fonksiyonunu seçin ardından sum fonkiyonunda hesaplanacak numeric değer istenecektir sizden ve buradaki ... butonunu tıklayın gelen pencereden Database Field düğmesi yardımı ile databasenizden toplatmak istediğiniz alanı seçin okeyleyerek pencereyi kapatın. QRExpr ResetAfterPrint değerini False yapın ve datasetinizi kapatın.
Şimdi eğer raporunuz bir kaç sayfa ise seçtiğiniz Fieldın toplamı her sayfanın altında toplanarak devam etmesi gerekiyor.
İlimle geçen bir gece,
-
- Üye
- İletişim:
-
- Üye
- İletişim:
-
- Üye
- İletişim:
benim istediğim raporlama şekli:
1.sayfa
kasa 200
klavye 100
moue 50
ara toplam : 350
--------------------
2.sayfa
speaker 80
ekran 20
telefon 20
ara toplam : 470
--------------------
.
.
.
-------------------------
son sayfa
joystick 100
ram 200
ara toplam : 1050
genel toplam : 1050
--------------------------
şeklinde olmasını istiyorum yani genel toplamı sadece son sayfada olmasını istiyorum. teşekürler.
1.sayfa
kasa 200
klavye 100
moue 50
ara toplam : 350
--------------------
2.sayfa
speaker 80
ekran 20
telefon 20
ara toplam : 470
--------------------
.
.
.
-------------------------
son sayfa
joystick 100
ram 200
ara toplam : 1050
genel toplam : 1050
--------------------------
şeklinde olmasını istiyorum yani genel toplamı sadece son sayfada olmasını istiyorum. teşekürler.
Ben böyle bir raporda genelde sayfanın altında senin yaptığının aksine
Sayfa Toplamı =xxxx // Sadece o sayfanın toplamı
Genel Topalm =xxxx // Önceki sayfaları toplayarak alınan toplam
şeklinde iki toplam gösteririm.
valla daha değişik yolları olabilir. Mesela bir tane summary band koyarsın buraya koyduğun qrlabela, raporu çağırmadan önce toplama işlemini yaptırır ve değeri eşitlersin.
Bana hiç lazım olmadığından hiç araştırmadım ve bilmiyorum Ama
raporun son sayfasının olup olmadığı kontrol ettirilebiliyor ise o şekilde de yapabilirsin. Biraz araştırman gerecek..
Sayfa Toplamı =xxxx // Sadece o sayfanın toplamı
Genel Topalm =xxxx // Önceki sayfaları toplayarak alınan toplam
şeklinde iki toplam gösteririm.
valla daha değişik yolları olabilir. Mesela bir tane summary band koyarsın buraya koyduğun qrlabela, raporu çağırmadan önce toplama işlemini yaptırır ve değeri eşitlersin.
Bana hiç lazım olmadığından hiç araştırmadım ve bilmiyorum Ama
raporun son sayfasının olup olmadığı kontrol ettirilebiliyor ise o şekilde de yapabilirsin. Biraz araştırman gerecek..

İlimle geçen bir gece,
-
- Üye
- İletişim: