Sesli iletişim

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
cortex
Üye

Sesli iletişim

Mesaj gönderen cortex »

Selamlar sesli iletişim yapmak istiyorum fakat durum şöyle,

Şimdi bir server ve bir sürü client var clientler server'a bağlanacak ve server da bu bağlananları görecek, mesela x client serverla konuşmak için izin isteyecek ve o an o listedeki x kırmızı olacak. Server okeylerse iletişim o anda başlayacak ... Bu tarz bir sesli iletişim yapmak istiyorum yapan gören bilen elinde örnekler olan arkadaşlar varise bana yardımcı olabilirler mi acaba?

Teşekkürler şimdiden...
doganzorlu
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen doganzorlu »

Selam,

Sesli iletişim için değişik compresyon metodlarından birisini kullanmanız gerekecek ki bu en fazla vaktinizi alacak şey... Kurmayı düşündüğünüz sistemle ilgili teamspeak i bir incelemeniz size bir fikir vermesi açısından oldukça yararlı olacaktır. http://www.teamspeak.org Özellikle 10kbit/sec den daha az band kullanıyor ve ses kalitesi inanılır gibi değil..
Doğan Zorlu, İzmir

------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
cortex
Üye

Mesaj gönderen cortex »

Programı indirdim kurdum hoş, lin k için teşekkürler. Ama nasıl yapılacağına dair bir fikrim yok açıkcası ve istediğim şey aslında netmeetingdeki gibi incoming ve accept decline olayı. Server ve clientler arasında diyalog olacak client server'a sesli iletişimde bağlanmak isteyecek server kabul ederse konuşacak. Aynı netmeeting gibi fakat tabii video kamera özelliği falan istemiyorum netmeetingin sesli iletişimi güzel , şimdi activex olarak kulladn diyebilirsiniz fakat kontrolsuz olduğu için işime yaramaz.. Eğer örnek uygulama component varise çok memnun olurum. TurboPower Async Professional diye bir program var ama kendi demosu bile çalışmadı bu yüzden üzerinde durmadım. Onun örneği var güzelde görünüyor fakat çalışmadı işte...

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim gerçekten çok önemli benim için.... Hoşçakalın...