Merhabalar...
- HTML Parse işiyle şu sıralar çok istek geldiğinden çözüm adına biraz tecrübe sahibi olmuşluğum var...
- Bir link alt satırda devam ediyor olsa dahi, WordWrap disable edilmiş bir
TRichEdit veya
TMemo'ya aktardıktan sonra yapılamayacak şey yok diye düşünüyorum... TStringlist; bazı özel durumlarda ki DivXTurk projesinde rastladığım bazı sayfalarda beni hayal kırıklığına uğrattı, bu linkleri #10#13 ENTER+Şaryo olmadığı halde satır sınırlamasından dolayı olduğunu değerlendirdiğim sebepten paragrafı böldüğüden kullanmaya son verdim...
- Yani önerim WordWrap özelliği disable edilmiş TRichEdit veya TMemo kullanıldığında link satırını tümüyle alacaktır...
- Gerisi kolay; zaten siz de yapıyorsunuzdur. Alınan satırı UPPERCASE edip karşılaştırmayı yaptırıp satırda bulunmuşsa, gerekli formatta yazlmış linki oraya Replace edilmesi şeklinde. (
önce bulunan bloğu silip yerine karakter setinde olmayan bir işaret koymanızı öneririm. Ben genelde '|' işaretini veya '·' Asc(250) kullanıyorum)
- Sonra bu pozisyona gerekli düzenlemenin yapıldığı yazıyı INSERT edip, bu karakteri de Delete etmek yeterli olacaktır...
-

Direkt tek satırda neden replace edilmediğini, araya özel karakterlerle işaret koyduğumu soracaksınız, benim için önemli bir ayrıntı; bazen sadece bir linki silmek yetmeyecek, ek olarak takip eden bir kaç html tag'ın da silinmesi gerekebilecektir...
- Silinecek blokları bitirdikten sonra yerleştirilecek linkin yeri koyduğumuz özel karakterin olduğu pozisyon...
- Vakit olursa size yukarda anlattığınız ışığında bir parse/replace fonksiyonu yazarım da...