Bir unitten Başka unite ait bilgi alma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Bir unitten Başka unite ait bilgi alma
Şöyle bir şey Mümkünmü ki mümkündür öğrenmek istiyorum
unit bir içinde tanımlayacağım bir integer tipteki değişkenin yine aynı unit içinde verilen değerini başka bir unit içinden nasıl alabilirim
öneğin
unit birdeki
deger1:=1;
olarak atanmış değeri
unit2 de
değer2:= ye nasıl alırım
unit bir içinde tanımlayacağım bir integer tipteki değişkenin yine aynı unit içinde verilen değerini başka bir unit içinden nasıl alabilirim
öneğin
unit birdeki
deger1:=1;
olarak atanmış değeri
unit2 de
değer2:= ye nasıl alırım
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
ShowMessage('Her türlü fikire, Her zaman açığım')
End;
Begin
End;
-
- Üye
Arkadaşlar bakacağım dedim ve baktım Husonet abimizin global değişkenler hakkında başkabir soruya karşılık yazmış olduklarını okudum
ama ben zaten bunu denedim ama olmadı
yani unit1 de formun en üstünde implementationdan önce var altında değişkeni tanımladım
ama unit2 de iken unit1. yapınca kullanılabilecekler arasında tanımladığım değişken görünmüyor
yani anlatılanlara göre olması gerekiyor yoksa benmi beceremedim özel bir sembol falan kullanmak gerekiyormu
ama ben zaten bunu denedim ama olmadı
yani unit1 de formun en üstünde implementationdan önce var altında değişkeni tanımladım
ama unit2 de iken unit1. yapınca kullanılabilecekler arasında tanımladığım değişken görünmüyor
yani anlatılanlara göre olması gerekiyor yoksa benmi beceremedim özel bir sembol falan kullanmak gerekiyormu
Begin
End;
Begin
End;
-
- Üye
yanlış anlatmaya meydan vermemek için tekrar ediyorum bir kaç tane konu daha inceledim sanki benim istediğim bu değil ama ben sorumu tekrar edeyim arkadaşlar ben unit1 deki değişkeni unit2 kullanmak istemiyorum daha doğrusu değer vermek istemiyor bu değişkenin değeri yine kendi bulunduğu unit1 içinde verilecek sadece unit2 de bir yerlere bu değişkenin değerini almak istiyorum
ve aramalarda gördüğüm kadarı ile de unit2 de uses kısmına unit1 eklersem unit2 de unit1.değişken yazabilmem lazım ama olmuyor
ve aramalarda gördüğüm kadarı ile de unit2 de uses kısmına unit1 eklersem unit2 de unit1.değişken yazabilmem lazım ama olmuyor
Begin
End;
Begin
End;
Eyvallah Gökan bey abiciğim peki birşey soracağım sana
senin dediğini yaptım Public te tanımladım diğer formda gördü peki neden Formun en üst kısmında implementationdan önce var altına yazdığımda çıkmadı; unit2 de unit1 uses a zaten öncedende yazmıştım yani atlamadım orayıda
senin dediğini yaptım Public te tanımladım diğer formda gördü peki neden Formun en üst kısmında implementationdan önce var altına yazdığımda çıkmadı; unit2 de unit1 uses a zaten öncedende yazmıştım yani atlamadım orayıda
Begin
End;
Begin
End;
-
- Üye
-
- Üye
-
- Üye