user account hakkında
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
user account hakkında
Yapmak istediğim 3 koşullu yani...User ve password'u kontrol edicek ama bir de ayın bölümde başka bir alan var değeri 1 veya 0 olacak 1 se başka şekilde forma sokmak istiyorum 0 başka sokmak istiyorum...Mümkünse yardımcı olurmusunuz
yani sytnax olarak
syntax olarak yardımı olursanız daha çok memnun olurum...Teşekkürler
Merhaba,
Sorunuz pek net değil ama anladığım kadarıyla bir programınız var gişinde kullanıcı adı ve şifre sorduracaksınız aynı zamanda sisteme kayıtlı bir kullanıcının 2 farklı çeşidi var duruma göre farklı davranmasını istiyorsunuz,
Öncelikle bir kullancı tablonuz olmalı örneğin,
ID,KADI,KSIFRE,TIP adında alanları olsun tabloadı KULLANICI olsun.
Kullanıcının var olup olmadığını ve şifresini kontrol etmenin bence en kolay yolu basit bir SQL sorgusu,
Şeklinde bir örnek umarım yardımcı olur.
Başarılar.
Sorunuz pek net değil ama anladığım kadarıyla bir programınız var gişinde kullanıcı adı ve şifre sorduracaksınız aynı zamanda sisteme kayıtlı bir kullanıcının 2 farklı çeşidi var duruma göre farklı davranmasını istiyorsunuz,
Öncelikle bir kullancı tablonuz olmalı örneğin,
ID,KADI,KSIFRE,TIP adında alanları olsun tabloadı KULLANICI olsun.
Kullanıcının var olup olmadığını ve şifresini kontrol etmenin bence en kolay yolu basit bir SQL sorgusu,
Kod: Tümünü seç
with Query1 do
begin
close;
sql.clear;
sql.add('select TIP from KULLANICI where KADI=:KADI and KSIFRE=:KSIFRE') ;
Params[0].Asstring:=Edit1.TExt; //Login Ekranındaki Kullancı Adı girişinde kullanacağın edit
Params[1].Asstring:=Edit2.text; //Login Ekranındaki Şifre girişinde kullanacağın edit
Active:=true;
if isempty then ShowMessage('Hatalı Şifre/KullancıADI') else
begin
if Fields[0].Asinteger=1 then ShowMessage('1 Tipindeki Kullancı Hş Geldin') else ShowMessage('0 Tipindeki Kullancı Hş Geldin')
end;
end;
Şeklinde bir örnek umarım yardımcı olur.
Başarılar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
zaten direk istediğim şeyi yazmışsın kardeş
teşekkür ederim...Sağolasın...yardımların için...
unal derki arama arama admin abiden öğrendim
bunu dene ben de senin istediğin gibi yaptım
link bu oku tam istediğin sey
viewtopic.php?t=4237
bunu dene ben de senin istediğin gibi yaptım
link bu oku tam istediğin sey
viewtopic.php?t=4237
derviş
bunu yapamadım ben
Benim istediğim edit1 ve edit2 kullanıcı kontrolü yapılıp son olarak da tipi fieldında 0 veya 1 ifadesi var 0 sa bir şeyler 1 ise birşeyler yaptıracam...
Sayın Mx500;
Yukarıda verdiğim kod şablonu senin istediğini tam olarak yaptırıyor.
Yani kanımca daha net ve açıklayıcı bir şekilde yazılamaz herhalde
Kodun Son Begin End bloğunda kullanıcı kontrolü geçilmiş ve 0 1 kontrolü yapılmata işte sen ne yapmak istiyorsan orada yapabilirsin. Ben örnek olsun die 2 farklı mesaj verdirdir.
Başarılar.
Yukarıda verdiğim kod şablonu senin istediğini tam olarak yaptırıyor.
Yani kanımca daha net ve açıklayıcı bir şekilde yazılamaz herhalde

Kodun Son Begin End bloğunda kullanıcı kontrolü geçilmiş ve 0 1 kontrolü yapılmata işte sen ne yapmak istiyorsan orada yapabilirsin. Ben örnek olsun die 2 farklı mesaj verdirdir.
Başarılar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
tamam ibquery de çalıştırdım fakat problemim var
ayrı ayrı iki kullanıcı için işlem yaptıramıyorum....yani delphiyi çok iyi kullanmadığım için problem oluyor...Yani kodun doğru ve çalışıyor fakat 0 gelince bazı butonları false yapıp a formunu açacağım 1 gelirse direk ana formu açacağım....yardımcı olursanız sevinirim....İnşallah bizde öğrenecez....
kodlar şunlar
with dm2.ibQuery1 do
begin
close;
sql.clear;
sql.add('select TIPI from PASSDURUM where KULLANICI_ADI=:KULLANICI_ADI and SIFRE=:SIFRE') ;
Params[0].Asstring:=Edit1.TExt; //Login Ekranındaki Kullancı Adı girişinde kullanacağın edit
Params[1].Asstring:=Edit2.text; //Login Ekranındaki Şifre girişinde kullanacağın edit
begin
if Fields[0].Asinteger=0 then
begin
anamenu.Showmodal;
end
else
if Fields[0].Asinteger=1 then
anamenu.BitBtn4.Enabled:=False
anamenu.showmodal;
end;
end;
şurada hata yapılan yeri mümkünse düzeltebilirmisiniz...
begin
close;
sql.clear;
sql.add('select TIPI from PASSDURUM where KULLANICI_ADI=:KULLANICI_ADI and SIFRE=:SIFRE') ;
begin
if Fields[0].Asinteger=0 then
begin
anamenu.Showmodal;
end
else
anamenu.BitBtn4.Enabled:=False
anamenu.showmodal;
end;
end;
şurada hata yapılan yeri mümkünse düzeltebilirmisiniz...
kullanıcı sifre ve tipi için code
with dm2.ibQuery1 do
begin
close;
sql.clear;
begin
if Fields[0].Asinteger=0 then anamenu.showmodal else
anamenu.show;
anamenu.BitBtn4.Enabled:=false;
end;
end;
Kullanacak arkadaşlara....Bu arada kardeş code için teşekkürler
anamenuler show edilirken
Anamenuler show ediliyor fakat kodun arasına bir yere bu password isteyen formu free ettiremiyorum...Tam olarak nereye yazacağım ....Yardımcı olursanız mümkünse..
Merhaba senin sorun şuradan kaynaklanıyor,
if then else gibi yada for do gibi döngülerde yapılmasını istediğin kod eğer bir satırdan fazla ise begin end arasıona alman gerekir örneğin,
if sayi=1 then ShowMessage('Sayınız 1'); gibi bir kodda begin ende gerek yok ama şart gerçekleştiğinde biden fazla işlem yaptırmak istiyorsan
gibi
if then else gibi yada for do gibi döngülerde yapılmasını istediğin kod eğer bir satırdan fazla ise begin end arasıona alman gerekir örneğin,
if sayi=1 then ShowMessage('Sayınız 1'); gibi bir kodda begin ende gerek yok ama şart gerçekleştiğinde biden fazla işlem yaptırmak istiyorsan
Kod: Tümünü seç
if sayi=1 then
begin
islemler..
.
.
end else
begin
şart gerçekleşmezseki işlemler....
.
.
end;
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
teşekkürler
teşekkür ederim çözdüm ve araya case döngüsüde ilave ettim...Yardımların için teşekkürler volkancım