Mrb benim sorunum şu
quicreportla rapor çıktısı alıyorum. raporun her sayfasının altına sayfadaki bazı değerlerin toplamını aldırıyorum. Buraya kadar tamam ancak bu sayfaların toplamlarını ayrı ayrı başka bir sayfada döktürmek istiyorum. Yani 1. sayfanın toplamı şu kadar, 2. sayfanın toplamı şu kadar yazacak şekilde bir rapor daha istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Kolay gelsin
Mustafa Bey teşekkür ediyorum lakin her sayfayı ayrı ayrı söylemek mümkün olmuyor yani page footer alanına toplamı alıyorum ve 1.sayfanın page footer ı olarak atama yapamıyorum.
Quicreport
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Quicreport
En son akayar tarafından 21 Ağu 2003 05:59 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Merhaba,
Mesela 1 ve 2. sayfaların toplamını buldurup, QrLabel ile yazdırmışsınız ve 3. sayfaya bu ikisinin toplamını yazdırmak istiyorsanız :
qrlUcuncuSayfaToplam.Caption := FloatToStr(StrToFloat(qrlIlkSayfaToplam.Caption) + StrToFloat(qrlIkinciSayfaToplam.Caption));
yani bu labellardan sayıları alıp toplatın ve 3. sayfadakine yazdırın.
Kolay gelsin.
Mesela 1 ve 2. sayfaların toplamını buldurup, QrLabel ile yazdırmışsınız ve 3. sayfaya bu ikisinin toplamını yazdırmak istiyorsanız :
qrlUcuncuSayfaToplam.Caption := FloatToStr(StrToFloat(qrlIlkSayfaToplam.Caption) + StrToFloat(qrlIkinciSayfaToplam.Caption));
yani bu labellardan sayıları alıp toplatın ve 3. sayfadakine yazdırın.
Kolay gelsin.