satır bloklamaya calisiyorum. font pitch'i standart olan yani benim anladigim kadariyla fonttaki harfler arasindaki bosluk ayni olan; mesela courierdeki harf genislikleri ayni, ama arielin font pitch'i farkli. i harfi ile m harfinin genisligi ayni degil.
bloklama yaparken bosluk karakterlerini ele alarak her bir boslugun genisligini bloklamaya yetecek sekilde genisletmek mumkun mu?
ilave bosluk eklemeden var olan bosluklarin genisligi nasil ayarlanabilir? soruyu dogru sorabildim mi bilemiyorum. ilgilenenlere simdiden tesekkur.
satır bloklama
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
soruyu açıyorum: aşağıdaki metnin içeriğini dikkate almayın.
yazıyı her satırda 52 karakter olacak şekilde bloklayalım.
ama öncelikle turkce gramere uygun hecelenmeli yoksa satır 52 karakter uzunluguna ulaşınca enter girilmesi mantıksız olur duzgun hecelenmeyen yazının bloklanması da sacma olur zaten.
yazıyı turkceye uygun olarak heceledikten sonra en uygun yerde otomatik olarak entere basacak program.
1. basamakta bu hale getirelim yazıyı
delphi forum ağzının tadını bilenlerin delphi forumu //51 karakter
forum kuralları güncellendi, lütfen tekrar okumalı- //51 karakter
sınız yazıyı seçerek burdaki stilleri daha rahat uy- //52 karakter
gulayabilirsiniz.
gordugunuz uzere iki yana yaslanması icin ikinci satıra 1 bosluk ilave edilmeli 3. satır 52 karakter olmasına rağmen 1 bosluk daha ilave edilmeli.
aşağıda ilave ettim ama yine de tam uygun bloklama degil.
delphi forum ağzının tadını bilenlerin delphi forumu
forum kuralları güncellendi, lütfen tekrar okumalı-
sınız yazıyı seçerek burdaki stilleri daha rahat uy-
gulayabilirsiniz.
word gibi tam bloklama yapan programların mantıgı ne ola ki? yani onlar başka programlar tarafından tanınmayan karakterler ilave ederek mi bloklamayı yapıyor?
yoksa satırdaki boslukların (#32) harf genisligini ihtiyac oldugu kadar degistirerek mi bloklamayı sağlıyorlar?
yoksa canvas ozelligi ile ilgili bir durum mu var?
eğer sorum anlasılmadiysa kisaca : worddeki gibi heceleme yaptırıp iki yana yaslama nasıl oluyor richedit icinde yazıyı iki yada 3 kolona nasıl bloklarız?
yazıyı her satırda 52 karakter olacak şekilde bloklayalım.
ama öncelikle turkce gramere uygun hecelenmeli yoksa satır 52 karakter uzunluguna ulaşınca enter girilmesi mantıksız olur duzgun hecelenmeyen yazının bloklanması da sacma olur zaten.
yazıyı turkceye uygun olarak heceledikten sonra en uygun yerde otomatik olarak entere basacak program.
1. basamakta bu hale getirelim yazıyı
delphi forum ağzının tadını bilenlerin delphi forumu //51 karakter
forum kuralları güncellendi, lütfen tekrar okumalı- //51 karakter
sınız yazıyı seçerek burdaki stilleri daha rahat uy- //52 karakter
gulayabilirsiniz.
gordugunuz uzere iki yana yaslanması icin ikinci satıra 1 bosluk ilave edilmeli 3. satır 52 karakter olmasına rağmen 1 bosluk daha ilave edilmeli.
aşağıda ilave ettim ama yine de tam uygun bloklama degil.
delphi forum ağzının tadını bilenlerin delphi forumu
forum kuralları güncellendi, lütfen tekrar okumalı-
sınız yazıyı seçerek burdaki stilleri daha rahat uy-
gulayabilirsiniz.
word gibi tam bloklama yapan programların mantıgı ne ola ki? yani onlar başka programlar tarafından tanınmayan karakterler ilave ederek mi bloklamayı yapıyor?
yoksa satırdaki boslukların (#32) harf genisligini ihtiyac oldugu kadar degistirerek mi bloklamayı sağlıyorlar?
yoksa canvas ozelligi ile ilgili bir durum mu var?
eğer sorum anlasılmadiysa kisaca : worddeki gibi heceleme yaptırıp iki yana yaslama nasıl oluyor richedit icinde yazıyı iki yada 3 kolona nasıl bloklarız?