Selamlar,
mege yazdı:open dan önce
prepare yokmu? yoksa gerekmiyok
Ben bunun ile ilgili bir şey söylemek istedim

Ben hiç kullanmam Prepare'i ve problem de çıkarmaz. Zaten Unprepare'i otomatik olarak kendi yapıyor.
Prepare programın performansını arttırmak için kullanılır ama bizim yaptığımız işlerde öyle çok da ihtiyaç duyulacak bir şey değil.
Prepare ile biz, BDE ve Server'a bak ben birazdan böyle bir query göndereceğim, ona göre kendi kaynaklarını hazır et ve beni oyalama demiş oluyoruz. Bunun yanında close ettikten sonra da Unprepare etmek gerekiyor ki, hem BDE hem de Server kaynaklarını boşaltsın diye. Aynı zamanda memory managementını da rahatlatmış oluyoruz.
Ancak koca koca projelerde bile sistem kaynaklarını zorlayacak düzeyde queryler az yazılır ve bu query'ler de öyle zırt pırt çağrılmaz.
Bu daha çok hem kastırıcı hem de sistem kaynaklarını zorlayan işlemlerde kullanılırsa daha efektif olur. Aksi takdirde open etmeden önce, prepare et diye ayrıca iş göndermiş oluyoruz.
Kanaatimce kullanımı doğru ama çok da gerekli bir şey değil. Zaten hem server hem de BDE bu işi Query eline ulaştığında yapmak zorunda biz bir de fazladan ona hazırlan dememize gerk bırakmıyorlar sağolsunlar
Kolay Gelsin