S A
Forumu sürekli takip ediyorum ve bunun sonucunda da ADO öğrenmeye karar verdim.
Kitapta ADO nun Access veritabanı için olduğundan falan bahsetmiş ama ADOtable nesnesinin özelliklerinde oracle da vardı ve buradan başladım.
Tasarım aşamasında bir ADOtable1 nesnesini oracle veritabanına bağlayarak tablename' nide verdikten sonra datasource1 ve DBgrid1 ' de ekledim ve table ımdaki verilerinimi görebildim. Ancak programı RUN ettiğimde;
Debugger exception notification başlıklı
Invalid variant operation
şeklinde devam eden hata ile çalıştırmayı kesiyor. Tasarım aşamasında dataları göremesem olmadı diye düşüncem ama bu aşamada çalışıyor....
(benim create ettim table)
Yapmam gereken daha başka bir şey mi var acaba?
NOT: Bu arada fark ettimki verdiğim tablename' deki table' ı bağlandığım user ile create (her halde) etmişsem adotable ı aktif yapılıyor başkasının table ise table mevcut değil diyor daha tasarım aşamasında. Diğer user' ların table' larını select hakkım var aslında normal table da kullanabiliyorum.
Ado' da problem
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba,
ADO Micro$oft'un bir teknolojisi olduğu için ben SQL Server ve Access ile kullanılmasını tavsiye ederim. Diğer türlü hangi veritabanını kullanıyorsanız ona göre bir erişim bileşeni kullanmanız daha iyi olacaktır.
ADO ile ilgili daha önce baya bir konuşmuştuk. Şu mesajı okuyun : viewtopic.php?t=237
NOT : AdoTable'ı pek tavsiye etmem. AdoDataSet kullanın.
Kolay gelsin.
ADO Micro$oft'un bir teknolojisi olduğu için ben SQL Server ve Access ile kullanılmasını tavsiye ederim. Diğer türlü hangi veritabanını kullanıyorsanız ona göre bir erişim bileşeni kullanmanız daha iyi olacaktır.
ADO ile ilgili daha önce baya bir konuşmuştuk. Şu mesajı okuyun : viewtopic.php?t=237
NOT : AdoTable'ı pek tavsiye etmem. AdoDataSet kullanın.
Kolay gelsin.
-
- Üye