Giriş yetkiniz yok mesajı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Berdem
Üye

Giriş yetkiniz yok mesajı

Mesaj gönderen Berdem »

Merhaba arkadaşlar,
ADO ve Access kullanıyorum.Yazmış olduğum programda jet 4.0 kullanarak veritabanı
bağlantısını saglıyorum.Servere mdb yi koydugumda kendi makinamda exe çalışıyor.
Fakat başka makinalarda exe şu yanıtı veriyor mdb dosyası başka bir makina tarafından okunuyor veya giriş yetkiniz yok
diye hata mesajı alıyorum.
Mikrosoft jet veritabanı alt yapısı '\\anamakina\c$\evrak.mdb' dosyasını açamadı .Dosya bir başka kullanıcı tarafından özel kullanıma açılmış veya verileri görmeniz için yetkiniz yok
Acaba ODBC mi kullanmalıyım?
Sevgi ve Saygılarımla...
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Bu tür durumlarda MDB'ye bağlanırken access methoduna bakmalısınız yani Exclusive'mi Open ediyorsunuz DB'yi? Muhtemelen bu şekilde açmışsınızdır o sebeple diğer makinalara izin vermiyordur.

Eğer bu değilse, bağlantı kuran makinadaki (Yani MDB'nin bulunduğu yere bağlanmaya çalışan ) Client makinanın diğer makinaya (Ana Makinaya) yazma yetkisinin olup olmadığını kontrol edin.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Berdem
Üye

Mesaj gönderen Berdem »

Kimse yazıma cevap vermiyecek diye üzülüyordum ki güzel cevabınız için çok teşekkür ediyorum.Ben bu projeyi deneme maksatlı olarak yazdım.Delphide çok acemiyim.Tek terminalde çalışsın diye interbase kurulum problemleri üzerime yüklenmesin diye tek terminalli düşündüm ve yazdım.Yazdığım yer sonra bir veya daha fazla terminalli olabilir mi sorusuna karşılık bende Ado ilgili olabilirmi Diye Transection koydum. İnsertte ADOConnection1.BeginTrans başlayıp ADODataSet1.Append;
ADOConnection1.CommitTrans; devam ediyorum yani Exclusive'mi Open ediyorsunuz dediğiniz bumu acaba.Yardımlarınızı bekliyorum ..
Sevgi ve saygılarımla...
Berdem
Üye

Mesaj gönderen Berdem »

Kod: Tümünü seç

ADOConnection1.Connected:=True;
ADODataSet1.Connection:=ADOConnection1;
try
ADODataSet1.Post;
ADODataSet1.UpdateBatch(arCurrent);
ADOConnection1.CommitTrans; //
finally
ADODataSet1.Connection:=nil;
ADOConnection1.Connected:=False;
Genelde sogulamayı bu kod planında

Datasette kullandığım özellikler ise:

LockType : BatchOptimistic
CursorType:ctStatic
CursorLocation: clUseClient

connection nesnesinde:

Mode :mUnknown ----Exlusive ?
IsolationLevel :ilCursorstabilty

kullanıyorum yine aynı hatayı veriyor.. :cry: Farklı bir bakış açısı yardım rica ediyorum.

Saygı ve Sevgilerimle..