İyi günler...
Bi müşterim benden şirketin durumunu gösteren bi rapor istedi. Rapor görünüşte basit toplam borçlarından toplam alacaklarını çıkararak kalan bakiye + ise kar - zarar olan sonuç isteniyor. Yanlız bu raporu hazırlarken 1-firmanın Cari hesap kartlarında ne kadar alıcı ve satıcısı var ise bunların bakiyelerini hesaplatmalıyım
2-Stoklarında bulunanan malları son satış fiyatıyla çarpıp toplam stok tutarını hesaplatmalıyım
3-Aldığı Verdiği çek ve senetlerin toplam borç ve alacak tutarını hesaplatmalıyım
4-Bankalarındaki para,hisse senedi..vs. toplam tutarını bulmalıyım
Bu yukarıda saydıklarımın hepsini bulduktan sonra genel bir toplam alıp çıkan sonuca göre kar yada zarar sonucuna ulaşmam lazım.
Bu işlemleri nasıl yapabilirim? SQL kodları ile yardımcı olursanız sevinirim. Hepinize iyi çalışmalar.. Allah yardımcınız olsun...
Şirket Durum Raporu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- pentiumkivanc
- Üye
- İletişim:
zor soru.
çünkü herşeyden önce soru değil. biraz daha açıklarsan. mesela bu bilgiler nerde bi ticari program da mı yoksa kendi yazdığın bi programda mı son olarak carilerin bakiyelerinden kar zarar hesaplattıramazsın. ancak cari pozisyonunu hesab edersin.
biraz daha detay bilgi lazım. sanırım bu stok ve çek ve cari bilgileri farklı farklı tablolardadır. en mantıklısı önce bunları geçici bir tabloda konsolide et sonra raporlamaya çalış. sonra bi muhasebeciden bi gelir tablosu ve bir adet bilanço edinip incele faydası olur sanırım.
biraz daha detay bilgi lazım. sanırım bu stok ve çek ve cari bilgileri farklı farklı tablolardadır. en mantıklısı önce bunları geçici bir tabloda konsolide et sonra raporlamaya çalış. sonra bi muhasebeciden bi gelir tablosu ve bir adet bilanço edinip incele faydası olur sanırım.
- pentiumkivanc
- Üye
- İletişim:
gelir tablosu ve bilanço
mikrocu arkadaş
1-gelir tablosu zaten şirketin gelirlerini nereden elde ettiğini gösteren tablodur.
2-bilanço dönemsel bazda şirketin aktif ve pasifindeki kalemlerin değererini gösterir.
bu ikisi şirketin elinde olsa şirket durum raporu nıye ıstesın?
bu raporda amac şirketın anlık degısmelerı... 4-5 tane farklı kart var ayrı ayrı yazmıstım kart ıbaresı kullanmamıştım bu forum uyelerı zekıdır anlar dıye.. iyi çalışmalar....
1-gelir tablosu zaten şirketin gelirlerini nereden elde ettiğini gösteren tablodur.
2-bilanço dönemsel bazda şirketin aktif ve pasifindeki kalemlerin değererini gösterir.
bu ikisi şirketin elinde olsa şirket durum raporu nıye ıstesın?
bu raporda amac şirketın anlık degısmelerı... 4-5 tane farklı kart var ayrı ayrı yazmıstım kart ıbaresı kullanmamıştım bu forum uyelerı zekıdır anlar dıye.. iyi çalışmalar....
gelir ttablosu
sanırım meseleye gelir tablosu anlatarak başlamak gerekli gelir tablosu
satışlar - (satışların maliyeti + işletme giderleri) dir. genel olarak tabi. daha detaylı anlatabilirim. bi ticari program yazıyorsan iyi derecede muhasebe bilmen gerklidir diye düşünürüm. sana bir gelir ablosu ve bilanço ya bak derken o firmanınkileri kastetmedim. herhangi bir gelir tablosu ve bilançoya da bakabilirsin
satışlar - (satışların maliyeti + işletme giderleri) dir. genel olarak tabi. daha detaylı anlatabilirim. bi ticari program yazıyorsan iyi derecede muhasebe bilmen gerklidir diye düşünürüm. sana bir gelir ablosu ve bilanço ya bak derken o firmanınkileri kastetmedim. herhangi bir gelir tablosu ve bilançoya da bakabilirsin