dbgriddeki süzdürülmüş bilgileri qreporta gönderme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Misafir

dbgriddeki süzdürülmüş bilgileri qreporta gönderme

Mesaj gönderen Misafir »

Edit'e yazılan değerle filtrelenmiş olan bilgileri qreporta göndermek istiyorum....Bunu nasıl yaparım teşekkürler
Kullanıcı avatarı
altunway
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen altunway »

S.A

işe şimdi geldim :P istanbul felc olmus 4 saattir yollardayım..

arkadasım oncelikle Qreportun baglı oldugu dataset degerini Query yapmalısın..

Edite girilen degere gore verileri getiren bileşen Form1.Query1 ise Qreport'un datasetini de Form1.Query1 yapacaksın.

sonra olacak bu kadar basit :)))
Misafir

selam

Mesaj gönderen Misafir »

Cevabın için çok teşekkürler ama biraz açarmısın....

Şimdi Şöyle

Benim 3 tane tablom var ve bunlar birbirlerine master detail bağlı

hepsinde sevkiyatno ortak alan birinci tablo sevkiyat ikinci sevkiyat detail 3. ise yine sevkiyat detailinde detaili olan tablo.....

Edite ben sevkiyat nosunu giriyorum ve dbgrid teki bilgiler süzülüyor...Bundan sonrasını biraz daha açıklarmısın...Tam anlalamadım ilk defa rapor yapıcam lütfen...
Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ALUCARD »

o zaman qreport uzerine subdetail band koyman ve bunun master ozeeliğini master bandına vermen gerekiyor

şu an cefeden yazdığım için tan yazamamış olablirim ama bunları değerlendirirsen sonuca ulaşırsın eminim
:D
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz

Erkan ÇAĞLAR
Misafir

arkadaslar

Mesaj gönderen Misafir »

Arkadaşlar ben bunu beceremedim yadi bilgiler geliyor ama database deki hepsi geliyor ama bu editle filtrelediğim şekilde almasını yapamadım... :( Yani ne bilim view falan var firebirdde view yapıp qreporta mı atıcaz yani report ile ilgili ilk defa çalışıyorum yardımlarınızı bekliyorum..Teşekkürler...
unalaygun
Üye

Mesaj gönderen unalaygun »

kardeş quick report adında bir bileşen var bu bileşen delphi7 kullnıyorsan eğer kurulu gelmiyor once bunu kurcaksın nerde olduğu ve nasıl kurulduğu sitemizde var başka versiyonlar içinse sorun yok
once yeni bir form aç ve quicreport bileşeninden üzerine quickreport ekle daha sonra bunun üzerine de ne kadar gerekli ise bir tane quickreporttan bir label ve birde verileri gostermek için gerekli bileşeni koyuyorsun ama bunları koym adan once quickreport bileşeninin detail kısmını true yapıp bu bileşenleri detail kısmına koyacaksın ve quickreportunda datasetini
queryyye bağlayacaksın

bu kadar kardeş zaten sitede quyick rapor ile alakalı sıfırdan anlatan güzel çalışmalar var anlatamadımsa eğer oradanda bulabilirsin orda üstadlar anlatmış çok güzel
derviş
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

S.A.
kardeş dbgridde gördüğün verileri quickreportta görmek istiyorsan quickrepind dataset ini dbgrid in datasorucesi ile aynı yapacaksın. yani ikisde aynı kaynaktan bilgileri alacak.
quickrepin datasetinde dbgridin datasourcesini görmüyorsan tablonun olduğu uniti quicrepin olduğu unitin uses kısmına ekleyeceksin.
Kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Misafir

arkadaşlar

Mesaj gönderen Misafir »

dbgridde bağlı olan datasource datamodulde ve ben datasource göremiyorum ama aynı datamodulde olan query yi görebiliyorum...yani datasource bağlaymaadım quickrep .....
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

S.A.
tamam işte dbgrid e bağladığın datasourcenin dataseti ni
quickrep in datasetine göstereceksin. işlem tamam olacak.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
altunway
Üye
İletişim:

S.A

Mx500 bak tek tek anlatıyorum ne olur iyice oku..

1- Eger Dbgridde bulunan kayıtları filtreliyebiliyor musun ??

Eger bu işlemde sorun yoksa ;

2- Dbgrid i hangi Datasource bagladın ? Ve o datasource hangi Query'e bagladın.Bunları bulmalısın

3- Sonra Qreport un oldugu forma gec.Qreport'un uzerine tıkla Properties kısmından Dataset alanına Dbgridin baglı oldugu Query ismini ekle..Ama sunu unutmaa Formun isminide ekle yani soyle yazayım

Form1.Query1 bu kadar :)

sadece Query bileşenine Qreporttan bir kopru kuracaksın...O kadar..
Misafir

selam

Mesaj gönderen Misafir »

Yaw kızmayın napalım acemiyiz:) Yapamıyoruz...Peki 3 query master detail bağlasam bu master detail nasıl qreport aktarırım...

Arkadaşlar ayrıca qreprt preview yapıyorum hiç bir şey gelmiyor :( oof off :? Ama query düzgün çalışıyor...ibquery active değil ama code ile çalıştırıyorum üzerinden değil...ama programı açıyorum filtrelemeyi yapıyorum daha sonra rapor.show diyorum bir sey gelmiyor...qreportun normal halinin aynısı geliyor...

Biraz önce query active de ettim yine gelmiyor :(
Misafir

selam

Mesaj gönderen Misafir »

Arkadaşlar Table ile yaptım hatta master detail vs. oldu ama query ile yapamadım yaaa X:(Neden anlamadım....sizin dediklerinizin aynısını yapıyorum ama...
Kullanıcı avatarı
altunway
Üye
İletişim:

S.A Günaydın..Est kızmak ne haddime :oops:

Peki Query ile yaptıgın Qreport sayfasındaki bileşenlerin datasetini Query yaptın mı ? Bu bileşenlerin Fieldlerini sectin mi ? Bunlarada dikkat etmen gerekli..

kolay gelsin
Misafir

selam

Mesaj gönderen Misafir »

Elbette seçtim...qrdbtextlerde seçili tabi...Ama olmuyor....Lütfen neden böle yapamadım...query ile ama ttable veya datasetle oluuyor ama query ile yapamadım...
Misafir

selam

Mesaj gönderen Misafir »

arkadaşlar bari bir örnek gönderin yani...ben bunu query ile yapmak istiyorum ama beceremedim....dediğinizin aynısının tıpkısını yapıyorum olmuyor dediğim gibi master detail bağladığım tabloardan veri aldım table bileşeni ile ama query ile filtrelediğim gridden alamadım...lütfen yardım