dbgriddeki süzdürülmüş bilgileri qreporta gönderme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
dbgriddeki süzdürülmüş bilgileri qreporta gönderme
Edit'e yazılan değerle filtrelenmiş olan bilgileri qreporta göndermek istiyorum....Bunu nasıl yaparım teşekkürler
selam
Cevabın için çok teşekkürler ama biraz açarmısın....
Şimdi Şöyle
Benim 3 tane tablom var ve bunlar birbirlerine master detail bağlı
hepsinde sevkiyatno ortak alan birinci tablo sevkiyat ikinci sevkiyat detail 3. ise yine sevkiyat detailinde detaili olan tablo.....
Edite ben sevkiyat nosunu giriyorum ve dbgrid teki bilgiler süzülüyor...Bundan sonrasını biraz daha açıklarmısın...Tam anlalamadım ilk defa rapor yapıcam lütfen...
Şimdi Şöyle
Benim 3 tane tablom var ve bunlar birbirlerine master detail bağlı
hepsinde sevkiyatno ortak alan birinci tablo sevkiyat ikinci sevkiyat detail 3. ise yine sevkiyat detailinde detaili olan tablo.....
Edite ben sevkiyat nosunu giriyorum ve dbgrid teki bilgiler süzülüyor...Bundan sonrasını biraz daha açıklarmısın...Tam anlalamadım ilk defa rapor yapıcam lütfen...
o zaman qreport uzerine subdetail band koyman ve bunun master ozeeliğini master bandına vermen gerekiyor
şu an cefeden yazdığım için tan yazamamış olablirim ama bunları değerlendirirsen sonuca ulaşırsın eminim

şu an cefeden yazdığım için tan yazamamış olablirim ama bunları değerlendirirsen sonuca ulaşırsın eminim

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
arkadaslar
Arkadaşlar ben bunu beceremedim yadi bilgiler geliyor ama database deki hepsi geliyor ama bu editle filtrelediğim şekilde almasını yapamadım...
Yani ne bilim view falan var firebirdde view yapıp qreporta mı atıcaz yani report ile ilgili ilk defa çalışıyorum yardımlarınızı bekliyorum..Teşekkürler...

kardeş quick report adında bir bileşen var bu bileşen delphi7 kullnıyorsan eğer kurulu gelmiyor once bunu kurcaksın nerde olduğu ve nasıl kurulduğu sitemizde var başka versiyonlar içinse sorun yok
once yeni bir form aç ve quicreport bileşeninden üzerine quickreport ekle daha sonra bunun üzerine de ne kadar gerekli ise bir tane quickreporttan bir label ve birde verileri gostermek için gerekli bileşeni koyuyorsun ama bunları koym adan once quickreport bileşeninin detail kısmını true yapıp bu bileşenleri detail kısmına koyacaksın ve quickreportunda datasetini
queryyye bağlayacaksın
bu kadar kardeş zaten sitede quyick rapor ile alakalı sıfırdan anlatan güzel çalışmalar var anlatamadımsa eğer oradanda bulabilirsin orda üstadlar anlatmış çok güzel
once yeni bir form aç ve quicreport bileşeninden üzerine quickreport ekle daha sonra bunun üzerine de ne kadar gerekli ise bir tane quickreporttan bir label ve birde verileri gostermek için gerekli bileşeni koyuyorsun ama bunları koym adan once quickreport bileşeninin detail kısmını true yapıp bu bileşenleri detail kısmına koyacaksın ve quickreportunda datasetini
queryyye bağlayacaksın
bu kadar kardeş zaten sitede quyick rapor ile alakalı sıfırdan anlatan güzel çalışmalar var anlatamadımsa eğer oradanda bulabilirsin orda üstadlar anlatmış çok güzel
derviş
S.A.
kardeş dbgridde gördüğün verileri quickreportta görmek istiyorsan quickrepind dataset ini dbgrid in datasorucesi ile aynı yapacaksın. yani ikisde aynı kaynaktan bilgileri alacak.
quickrepin datasetinde dbgridin datasourcesini görmüyorsan tablonun olduğu uniti quicrepin olduğu unitin uses kısmına ekleyeceksin.
Kolay gelsin.
kardeş dbgridde gördüğün verileri quickreportta görmek istiyorsan quickrepind dataset ini dbgrid in datasorucesi ile aynı yapacaksın. yani ikisde aynı kaynaktan bilgileri alacak.
quickrepin datasetinde dbgridin datasourcesini görmüyorsan tablonun olduğu uniti quicrepin olduğu unitin uses kısmına ekleyeceksin.
Kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
arkadaşlar
dbgridde bağlı olan datasource datamodulde ve ben datasource göremiyorum ama aynı datamodulde olan query yi görebiliyorum...yani datasource bağlaymaadım quickrep .....
S.A
Mx500 bak tek tek anlatıyorum ne olur iyice oku..
1- Eger Dbgridde bulunan kayıtları filtreliyebiliyor musun ??
Eger bu işlemde sorun yoksa ;
2- Dbgrid i hangi Datasource bagladın ? Ve o datasource hangi Query'e bagladın.Bunları bulmalısın
3- Sonra Qreport un oldugu forma gec.Qreport'un uzerine tıkla Properties kısmından Dataset alanına Dbgridin baglı oldugu Query ismini ekle..Ama sunu unutmaa Formun isminide ekle yani soyle yazayım
Form1.Query1 bu kadar
sadece Query bileşenine Qreporttan bir kopru kuracaksın...O kadar..
Mx500 bak tek tek anlatıyorum ne olur iyice oku..
1- Eger Dbgridde bulunan kayıtları filtreliyebiliyor musun ??
Eger bu işlemde sorun yoksa ;
2- Dbgrid i hangi Datasource bagladın ? Ve o datasource hangi Query'e bagladın.Bunları bulmalısın
3- Sonra Qreport un oldugu forma gec.Qreport'un uzerine tıkla Properties kısmından Dataset alanına Dbgridin baglı oldugu Query ismini ekle..Ama sunu unutmaa Formun isminide ekle yani soyle yazayım
Form1.Query1 bu kadar

sadece Query bileşenine Qreporttan bir kopru kuracaksın...O kadar..
selam
Yaw kızmayın napalım acemiyiz:) Yapamıyoruz...Peki 3 query master detail bağlasam bu master detail nasıl qreport aktarırım...
Arkadaşlar ayrıca qreprt preview yapıyorum hiç bir şey gelmiyor
oof off
Ama query düzgün çalışıyor...ibquery active değil ama code ile çalıştırıyorum üzerinden değil...ama programı açıyorum filtrelemeyi yapıyorum daha sonra rapor.show diyorum bir sey gelmiyor...qreportun normal halinin aynısı geliyor...
Biraz önce query active de ettim yine gelmiyor
Arkadaşlar ayrıca qreprt preview yapıyorum hiç bir şey gelmiyor

Biraz önce query active de ettim yine gelmiyor

selam
arkadaşlar bari bir örnek gönderin yani...ben bunu query ile yapmak istiyorum ama beceremedim....dediğinizin aynısının tıpkısını yapıyorum olmuyor dediğim gibi master detail bağladığım tabloardan veri aldım table bileşeni ile ama query ile filtrelediğim gridden alamadım...lütfen yardım