apax bileşeni

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mustafaozdemir
Üye

apax bileşeni

Mesaj gönderen mustafaozdemir »

S.A öncelikle herkesin mübarek Ramazan ayı kutlu olsun

apax bileşeni ile telefon programı yazıyorum. ses kayıt işlemi yaptıracağım. yalnız problemim modeme bağlı olan telefonu kaldırdığımda hata ile karşılaşıyorum. şu anda bu aygıt kullanımda daha sonra tekrar deneyin gibi. tek taraflı kayıt yaptırabiliyorum. normal ahizeyi kaldırmadan telefon ettiğimde veya telefon geldiğinde otomatik olarak açtırarak ses kayıt işlemi yapabiliyorum. Acaba ayarlarda bir problemmi var. yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

sorunu tam olarak anlayamadım.
pc den dışarıyı mı arıyorsun yoksa yoksa dışarıdan pc'yimi?
eğer dışarıdan pc yi arıyorsan autoanswer özelliğin true ise program zaten ahizeyi kaldırıyor !! apax ın da onconnect olayına savewave() fonksiyonunu çağırırsın sesi kaydeder.
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
Kullanıcı avatarı
mustafaozdemir
Üye

şu anda tam hatırlamıyorum ama her ikisinde de aynı hatayı veriyor. autoanswer özelliği açık. bu özelliği kapattığım zaman ahizeyi kaldırdığımda sesi kaydedecekmi. şu anda deneme imkanım yok ta ancak gece deneyebileceğim. :cry: autoanswer olayı kapalı olduğu zaman da bildiğim kadarı ile dışardan aradığınız zaman onconnect olayı çalışmıyor. bunu nasıl çözümleyeceğiz.
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

hold gibi bir fonksiyon olması lazım. ama yoksa bile bir button a autoanswer true dersiniz ve çalma süresini 0 a getirirsiniz.
bu arada ahizeyi kaldırmak gibi birşey söz konusu değil. component sizin yerinize ahize yi kaldırıyor. ve sesi modem e veriyor. yani modem işlem yapıyor. telefonun hiç bir fonksiyonu yok.
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
Kullanıcı avatarı
mustafaozdemir
Üye

teşekkürler ama ben ahizeyi kaldırmak istiyorum karşılıklık olarak konuşularak sesi kaydetmesini istiyorum.