.......button1.click()
begin
image1.picture.loadfromfile('d:\Proje\Resim Dosyaları\333333.jpg');
end;
şeklinde butona basınca ilgili resmi gösterebiliyorum. Burada yapmak istediğim '333333' olan resim adı tablomda Ceraim no alanında geçiyor bu rakamsal değeri bu alandan almasını istiyorum.
şöyle anlatayım
image1...............\333333.jpg yerine
image1............\[dbedit1].jpg şeklinde yapabilirmiyiz resim numarası ile dbedit1 deki numaralar aynı olduğu için değerini buradan alsın bize sadece butona basmak kalsın.
VT=Firebird
Delphi=7
DBedit1 alan değeri=integer
ibdataset bileşeni ile verileri işliyorum
yardımın için teşekkür ederim, yol göstermiş oldun çünkü yapamadım. ibdataset bileşeni ve datasource ile form üzerinde tablodaki alanlara bağlanarak kayıt vs işlemlerimi yapıyorum. verdiğin kodda table1 yerine ibdataset1 kullanarak yapmaya çalıştım fakat nokta koyduktan sonra fieldbyname seçeneği çıkmadığı için şaşırıp kaldım, seçeneklerden değişik şekillerde denedim ama run başlamadan önce komut satırı ceraımno yazdığım kesimlerde imleç yanıp sönmeye başladı ve burada bi hatamın olduğunu anladım çeşitli denemeler yaptım ama komut çalışmadı en son aşağıdaki komut çalıştı fakat oda belirtilen dosya bulunamıyor hatası ile prg çalışmasını durdurdu.
procedure TFormArsivTescil.Button2Click(Sender: TObject);
begin
image1.Picture.LoadFromFile('d:\OlayYeriInceleme\Resimler\+ibdataset1.fieldbyname(CERAIMNO)+.jpg');
end;
yapmak istediğim o an formun CERAIMNO alanında görünen numaranın dosya yolundaki .jpg satırından önce görünerek Resimler dosyası içindeki fotoğrafı bulması ve göstermesi. Demek istediğimi anladığınızdan eminim fakat biz çalıştıramadık.
procedure TFormArsivTescil.Button2Click(Sender: TObject);
begin
image1.Picture.LoadFromFile('d:\OlayYeriInceleme\Resimler\'+dbedit1.text+'.jpg');
end;
bölelikle dbedit1.text te yazan fotoğrafı bularak gösterdi, dbedit1.text boş olan yerlere gelince herhangi bir değer olmadığından belirtilen dosya bulunamadı hatası vererek run durdu,
sıra geldi bu hatadan önce showmessage yazarak kullanıcıyı uyarmak
yardımlarınız için teşekkür eder kolaylıklar dilerim.
şimdi yine denedim tırnak içinde olsada hata veriyor, bi kere ibdataset1. diyince fieldbyname seçeneği yok delphi başka seçenekler sunuyor denedim kodun çalıştığı yerde göster diyince belirtilen dosya bulunamadı diyor. İşi diğer türlü hallettik ama sağlıklı olma açısından hangisi iyi bilemiyorum, inşeallah sizin yöntemide uygulamaya çalışacağım büyük ihtimalle sorun bizden kaynaklanıyor olabilir.
procedure TFormArsiv.BitBtn3Click(Sender: TObject);
begin
if fileexists('d:\OlayYeriIncBrProjesi\Resim Dosyaları\'+DBEdit1.Text+'.jpg') then
begin
image1.Picture.LoadFromFile('d:\OlayYeriIncBrProjesi\Resim Dosyaları\'+DBEdit1.Text+'.jpg');
end
else
begin
if not fileexists('d:\OlayYeriIncBrProjesi\Resim Dosyaları\'+DBEdit1.Text+'.jpg') then
showmessage('yok');
end;
end;
yalınız burada CERAIMNO alanım integer olarak ayarlı
şimdide ilerlemem gerekiyor çünki kayıtlar arası gezerken önceki gösterdiği fotoğraf görünmeye devam ediyor. Bunu navigatorun last, back olaylarına image yi temizlemesini yazmam gerekiyor heralde yoksa ibdataset in mi ileri, geri, son, ilk özelliklerinemi yazmam gerekiyor.
Bugün bu kodu ikinci kere yazıyorum. Böyle kullanırsanız önceki resmi göstermeye devam etmez. Hata kodu vermez. not exists gibi ayrıntılara da gerek kalacağını sanmıyorum.
Alternatif olsun.
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...