FmtStr Parametre

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
rapsodim
Üye

FmtStr Parametre

Mesaj gönderen rapsodim »

merhaba arkadaşlar,
FmtStr(x,'%.15d', [y]); ifadesinde '%.15d' ifadesiyle sıfır eklenmektedir.sıfır yerine boşluk koymak istesem parametre ne şkilde olmalıdır veya sıfır degilde x işareti koydurmak istesem nasıl yapılabilir.parametleri hakkında bilgi verirseniz sevinirm
bukentay
Üye

Mesaj gönderen bukentay »

FmtStr(x,'%15.d,[y])
(y numeric bi deger)
derseniz tamami 15 hane olacak sekilde basa bosluk koyar.
FmtStr(x,'X%15.d,[y]) derseniz basa X koyar geri kalanini 15 haneye tamamlicak sekilde basa bosluk koyar.ama dikkat etmeniz gereken basa her zaman 1 adet X koyar

format stringsdeki 'd' y'nin numeric oldugunu belirtir 's' koyarsaniz y nizde string olmalidir.
rapsodim
Üye

FmtStr(x,'%15.d,[y]) ifadesinde sadece tırnak yok yani '%15.d, olunca boşluk koyar '%15.d' olunca sıfır getirir.ben iki tarafada tırnak koyup kapatıyorum ondan sıfır getiriyor sizin yağtığınız gibi d den sonra tırnak koymaz ısem bosluk getırır doğrumud acaba yorumum
bukentay
Üye

ozur dilerim FmtStr(x,'%15.d',[y]) olacakti .yani d den sonrada tirnak isareti var. orda asil olay rakamin (nurda 15 oluyor) "." noktanin saginda veya solunda olmasi.
rapsodim yazdı:FmtStr(x,'%15.d,[y]) ifadesinde sadece tırnak yok yani '%15.d, olunca boşluk koyar '%15.d' olunca sıfır getirir.ben iki tarafada tırnak koyup kapatıyorum ondan sıfır getiriyor sizin yağtığınız gibi d den sonra tırnak koymaz ısem bosluk getırır doğrumud acaba yorumum
rapsodim
Üye

bu ifadenin sonucu;

'000000000000019' gibi olur.benim sorduğum ise ' 19' olmasıdır.yani sıfırları yok edip bunun yerine boşluk nasıl koyabilirim alanın uzunluğu değişmiyecek
Misafir

pos lazım sana pos.

Mesaj gönderen Misafir »

var S: string;

begin
S := '0000025';

while Pos('0', S) > 0 do
S[Pos('0', S)] := ' ';
end;

sanırım işine yarar
rapsodim
Üye

dediğiniz şekilde yapılınca alanda bulunan tüm sıfırlara boşluk atıyor.sadece soldaki sıfırların yerine boşluk atmalı.
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

bak işte şimdi ayıp oldu. o kadarını da sen düşünüp yapmalısın. bi yol gösteriyoruz sana bi if kontrolu koyarsın halledersin.
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

formatlanmış bir bilgi (string) örneği verebilir misin peki?
bukentay
Üye

bunun boyle oldugunu denemeden yazdiniz sanirim.
ben yazarken denedim dediginiz gibi '0' degil rakamin basina bosluk koyuyor?
karisikliga mahal vermeyelim die bir daha yazayim
FmtStr(x,'%15.d',[19]); bunun sonucu gelen x=' 19'
rapsodim yazdı:bu ifadenin sonucu;

'000000000000019' gibi olur.benim sorduğum ise ' 19' olmasıdır.yani sıfırları yok edip bunun yerine boşluk nasıl koyabilirim alanın uzunluğu değişmiyecek
rapsodim
Üye

bukentay tşkr ederim sorunum bu şekilde çözüldü.