Delphi 2005 ile Win32 Uygulaması..

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
memiky
Üye
İletişim:

Delphi 2005 ile Win32 Uygulaması..

Mesaj gönderen memiky »

Arkadaşlar merhaba;

Bir gecemi verip Borland'ın sitesinden Delphi'nin 2005 sürümümü indirip kurdum. Kestirmeden söylemem gerekirse: Bu sürümden tek kazançlı çıkanlar Delphi 7'den vazgeçmeyenler veya .NET Framework'e tabi olmak istemeyenler. Çünkü 2005 sürümü ile Win32 uygulaması geliştirmek mümkün.

Delphi 2005 ile ilgili olarak ikinci tespitim şu: Windows Forms Application hazırlanmak istendiği zaman Delphi 2005, Delphi 8'den pek farklı değil. Çünkü Delphi 2005 .NET Framework 1.1'i kullanmaktadır. Microsoft .NET Framework 2.0'ı piyasaya verdiğinde Borland belki güncelleme yapar. Benzer şekilde .NET Framework'ten belli oranda yararlanan VCL Forms Application geliştirilmek istendiği zaman Delphi 2005 ile Delphi 8 birbirine çok benziyorlar.. Sanırım Delphi 8'deki yavaşlık belli oranda çözülmüş.

İzlenimlerimi buraya yazacağım. Herkese saygılar..
selm@n
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen selm@n »

evet hocam bana'da akşam nasip oldu kurmak.. ilk gözme çarpanlardan biride Win32 idi...hemen açıp denedim..

Ama şunu pek anlayamadım..
Delphi 7 deki Application'nın yerini tutan uygulama hangisi Delphi 2005'de

VCL Forms Application - Delphi for Win32
yoksa
Form - Delphi for Win 32'mi :?:

Kolay Gelsin..
;)
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

oooo hocam sohbet koyu galiba :evil:
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
mbt
Üye

Mesaj gönderen mbt »

Benim vaktim olmadığından indiremeyeceğim Delphi 2005'i. Bu yüzden merakla görüşlerinizi bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Ben deneme sürümünü kurup, Win32 kısmını biraz kurcaladım. Editörün biraz yabancı geldiğini söyleyebilirim. Onun dışında Delphi 7 ile gelen componentlerin hemen hemen tamamı var.

Evdeki makinaya oğlum el koyduğu için daha fazla inceleyemedim :D Bu akşam biraz resim kesip, siteye koyarım.

Kolay gelsin.
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

selm@n yazdı: Ama şunu pek anlayamadım..

yoksa
kardeş bende hiç indirip denemedim ama senin yazdıklarından gözüktüğü kadariyle birisi application birisi form. yani aynı şey temelde.

tıpkı d7 ve alt sürümlerindeki new sekmesinde ye5r alan application ve form gibi. biri application yani proje dosyası. diğeride aktif application a atılacak olan new form.

benim anladığım kadariyle durum budur.

kolay gelsin... :)
Kullanıcı avatarı
fatihtolgaata
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen fatihtolgaata »

selm@n yazdı:Ama şunu pek anlayamadım..

yoksa

Kolay Gelsin..
Biliyorsunuz VCL artık .NET ile birlikte VCL.NET oldu. İki application'ı yani Delphi for Win32 ve Delphi.NET uygulamalarına verilen isimler de buna göre oluyor. VCL Forms Application -> Win32 Application. Diğer söylediğin ise eskide ki yeni form oluşturma...
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

Admin yazdı:Ben deneme sürümünü kurup, Win32 kısmını biraz kurcaladım. Editörün biraz yabancı geldiğini söyleyebilirim. Onun dışında Delphi 7 ile gelen componentlerin hemen hemen tamamı var.
selam

peki delphi 7 için yazılan vcl komponentler ne olacak? küçük değişiklikler ile derlenebiliyormu veya kurulabiliyormu? yoksa onlardada büyük değişiklikler yapmaları gerekecekmi? nette bunla ilgili bişeyler gördünüzmü?

ne olacak bizim apro nun jedi nin akibeti :roll: :D

Not: mesela GExperts hemen 2005 versiyonunu çıkartmış :)
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Kullanıcı avatarı
tuanna
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen tuanna »

bence gelen en büyük yeniliklerden birisi biz delphiciler web sitesi yapmak istediğimizde yapmak için yeni bir dil öğrenmemiz gerekiyordu...(Muhtemelen ilk akla gelen asp veya php )Birde uygulamalar biraz online alış veriş ve satış siteleri felan .... delphi 7 ile .net teknolojisi ile bu müjdelenmişti (delphi ile web sayfası yapma) Delphi 8 ile uygulandı ama bir türlü delphiciler verim alamadı..Ama delphi 2005 çok farklı bu hususta http://www.maxiasp.net sitesini ziyaret etmelisiniz