Bir müşterimden aşağıdaki gibi bir program isteği geldi ancak bu konuda hiç bir bilgim yok kendisine cevap vermeden sizlerin fikirlerini almak istedim.
Program İçeriği :
Kullanıcı kendi müşterisinin resmini tarayacak ve bu resim üzerinde istediği gibi oynama yapabilecek.
Daha detaylandırmak gerekirse taranan resime hazır göz modellerinden birini monte edebiliecek veya aynı şekilde burun saç vs gibi farklı kısımları değiştirecek. Ancak resim kalitesinin yüksek olması gerekiyor. ( Bakıldığında orginak gibi durması isteniyor )Ve bu işleri sürükle bırak mantığı ile yapmak istiyorlar. Bu zamana kadar işlerini photoshop üzerinden devam ettiriyorlarmış ama aynı esneklikle daha seri bir program üzerinden devam etmek istiyorlar.
Not: Bu proje için Delphi uygunmudur ?. Eğer uygun ise hangi adımları izlemem gerekir. Bu Gerçektende ileri seviyeli bir projemi olur ? Hazır componentler varmıdır ?
Daha detaylı bilgi almak isterseniz bu başlığın cevaplarında belirtebilirsiniz.
Grafik,Çizim ,Birleştirme veya ...
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Fikir vermesi açısından yazıyorum.
Bu işe girişmeden önce bazı kiriterleri oturtman gerekecektir. Taranan ressimleri ve modellerin x-y ve merkez noktalarını belirtmen gerekir. Mesala bir saç modelinin merkez noktası sabit ama eklenecek objenin merkez noktasını mouse ile hedeflersen katmanlar nesne üzerine oturacaktır. Bu konuyla hiç ilgilenmedim ama Grafik mantığı budur. X-Y-Z olayı yani.
Kolay Gelsin...
Bu işe girişmeden önce bazı kiriterleri oturtman gerekecektir. Taranan ressimleri ve modellerin x-y ve merkez noktalarını belirtmen gerekir. Mesala bir saç modelinin merkez noktası sabit ama eklenecek objenin merkez noktasını mouse ile hedeflersen katmanlar nesne üzerine oturacaktır. Bu konuyla hiç ilgilenmedim ama Grafik mantığı budur. X-Y-Z olayı yani.
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.