selamlar,
firebird,ibdataset,rave report kullanıyorum.
A4 kağıdına 6 adet etiket tasarladım.Master ve detail tablodan kayıt seçip bunları 1. kayıt 1. etikete,2.kayıt 2. etikete...6.kayıt 6. etikete yazdırmak istiyorum. (şu anda tüm etiketlere sadece ilk kayıt yazıyor.)İstediğimi nasıl yapabilirim.
etiket basımı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
- İletişim:
nöbetçi moderatör hizmetinixzde 
fazla aramadığınız belli. hem raporun hemde bantın datasete bağlı olduğuna eminmisin
bence bağlı değil gibi
bi kontrol et
2. soruyuda ara onuda bulursun

fazla aramadığınız belli. hem raporun hemde bantın datasete bağlı olduğuna eminmisin

2. soruyuda ara onuda bulursun

.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
-
- Üye
- İletişim:
sayın mege
rapor ve bantlar dataview'e bağlı.
forumda "rave" ve "etiket" kelimelerini aratarak gelen sonuçları okudum.Yukarıdaki soruma emsal teşkil edecek bir soru-cevap bulamadım.
Yalnız sorunumun çözümünün
Rave ile ibdataset arasındaki bağlantıyı RvDataSetConnection1 - dataview1 ile sağlıyorum.Form üzerinde 6 adet region component var üzerlerinde databand ve etiket için gerekli alanları göstermek için datatextler var.Tamamı dataview1'e bağlı.
ibdataset1.next; komutunu kullanmak istiyorum ancak rave ibdatasetin içinde olduğu datamodulü görmediğinden bende region1'in onafterprint'ine dataview1.next; yazdım.preview ekranında "Generating Page" yazısı ile durmadan sayfa oluşturdu.(Aynı komutu region1'in databandının onafterprintine yazdığımda sonuç değişmedi.)
Toparlayacak olursam -sorunuma çözüm olacak ise- rave reportta ibdataset1.next komutu nasıl verilir?
Not:"2.soru" derken neyi kasdettiğinizi anlamadım.
rapor ve bantlar dataview'e bağlı.
forumda "rave" ve "etiket" kelimelerini aratarak gelen sonuçları okudum.Yukarıdaki soruma emsal teşkil edecek bir soru-cevap bulamadım.
Yalnız sorunumun çözümünün
burada saklı olduğunu düşünüyorum.QuickRepor ta Detail banta yan yana 2 adet etiket tasarlıyordum aynı yapıda 1.etiketin afterPrint ine Dataset.next komutu verip yandaki etiketin sıradaki diğer kayıt olmasını sağlıyordum.
Rave ile ibdataset arasındaki bağlantıyı RvDataSetConnection1 - dataview1 ile sağlıyorum.Form üzerinde 6 adet region component var üzerlerinde databand ve etiket için gerekli alanları göstermek için datatextler var.Tamamı dataview1'e bağlı.
ibdataset1.next; komutunu kullanmak istiyorum ancak rave ibdatasetin içinde olduğu datamodulü görmediğinden bende region1'in onafterprint'ine dataview1.next; yazdım.preview ekranında "Generating Page" yazısı ile durmadan sayfa oluşturdu.(Aynı komutu region1'in databandının onafterprintine yazdığımda sonuç değişmedi.)
Toparlayacak olursam -sorunuma çözüm olacak ise- rave reportta ibdataset1.next komutu nasıl verilir?
Not:"2.soru" derken neyi kasdettiğinizi anlamadım.