raize Component te hata...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mbz060
Üye
İletişim:

raize Component te hata...

Mesaj gönderen mbz060 »

Componenti kuruyorum, bilgisayarı yeniden başlatıyorum ve
"Unit RzBorder was compiled with a different version of Graphic:clHotlight" diye bir mesaj veriyor. Elimde raizenin 3.06, 3.08 ve 3.10 veriyonları var. üçünü de kurduğumda aynı hatayı alıyorum. Daha önce kurdum RzEdit te bir kaç değişiklik yaptım ve gayet normal çalışıyordu. Makineme format attım tekrar kurdum şimdi çalıştıramıyorum.
yardım ederseniz sevinirim.
Kullanıcı avatarı
Query
Üye

Mesaj gönderen Query »

Delphinin hangi versiyonunu kullanıyorsunuz. Delphi 6 kullanıyorsanız updateleri yüklemeniz gerekiyor.
Kullanıcı avatarı
mbz060
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mbz060 »

Delphi 6 kullanıyorum. RC252_D6.zip diye bir update indirdim. çalıştırdım ve install sonlandırıldı gibisine bir mesaj veriyor.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Delphi'nin update'lerini kurmalısınız. Bir çok component Delphi 6 Update Pack #2 olmadan düzgün çalışmamaktadır.

http://www.borland.com adresinden Downloads kısmından şifreniz ile indirebilirsiniz. Şifreniz yoksa lisans bilgilerinizle oluşturabilirsiniz.

Kolay gelsin.
true_false
Üye

Re: raize Component te hata...

Mesaj gönderen true_false »

tekrar başlık açmıyayım dedim
delphi 6 ve 2 update pack 2 kurulu sisteme raize 4.0.3 versiyonunu kuruyorum ama hala

Kod: Tümünü seç

[Fatal Error] Unit1.pas(7): Unit RzCommon was compiled with a different version of Graphics.clMenuBar
hatası alıyorum
type
Tform1 = class(Tform)