MySQL ve ADOconnection ile uzak servera bağlanma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Berdem
Üye

MySQL ve ADOconnection ile uzak servera bağlanma

Mesaj gönderen Berdem »

Merhaba Arkadaşlar,
Yazdığım exe daha önce access ile bağlantı yapıyordu.Çok kullanıcılı olarakta çalışıyordu.Sonra kullanıcı bunun MySQL bağlanmasını istedi ve ben bunu local olarakta çalıştırdım.Sonra Ağdaki 192.168.1.3 ıp bir makinaya mysql ve odbc baglantılarını kurdum.Malesef bağlatıyı kuramadım.
Saygı ve Sevgilerimle..

Kod: Tümünü seç

Provider=MSDASQL.1;Persist Security Info=False;User ID=root;Extended Properties="DSN=myodbc3-test;DESC=MySQL ODBC 3.51 TEST DSN;DATABASE=test;SERVER=localhost;UID=root;PASSWORD=;PORT=3306;OPTION=3;STMT=;";Initial Catalog=test
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

merhaba.

Kod: Tümünü seç

SERVER=localhost
server local görünüyor.haliyle sadece kendi makinana bağlanabilirsin.
kolay gelsin.
Berdem
Üye

Mesaj gönderen Berdem »

SERVER=192.168.1.3 denedim olmadı.Bir türlü servere bağlantı kuramadım.
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

designtime bağlantı esnasında adoconnection'da serverı görebiliyor musun peki?
Kullanıcı avatarı
MicroChip
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MicroChip »

mysqldac ile de rahatlıkla bağlanabilirsin
Kafkas Kartalı Kabarday
Sitesi!= http://www.ahmetceylan.com
Resim
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

Ben dbExpress bileşenlerini kullanarak bağlan derim. Hem MYSQL ODBC sürücüsü her client'ta da olmalı.

Kolay gelsin
Hüseyin BAHADIR
Berdem
Üye

Mesaj gönderen Berdem »

Çok teşekür ederim.Gerçektende her ODBC sürücüsü her bilgisayarda olmalıymış.Ayrıca Server name çok önemli.Hatamın büyük bölümü dikkatsizlikten kaynaklanmakta.Arkadaşlara önerileri için teşekkür ederim.Ado temelde almamın en önemli nedeni bu teknolojiyi öğrenmek istemem ve istediğim veritabanını kullanancak olmam tam haraket kabiliyeti sağlamıyor.Özellikle zaman kullanımlarında farklılıklar arz ediyor.Yazdığınız exe de değişiklik demek oluyor.Tüm arkadaşlarımın ilgisine teşekkür eder saygı ve sevgilerimi sunarım.
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

bence mysql database'e bağlanmak için zeos paketini kullan. mysql in kullandığı bi dll dosyası var. onu programının çalıştığı dizine atıyosun süper çalışıyor. problem de çıkmıyor. konfigürasyonu da kolay.

zamanın behrinde uzaktan programla web sitedeki bilgilerin değiştirilmesiyle alakalı bir uygulama yapmıştım. çok hızlı çalışıyordu. dialup bağlantı da bile hızlı çalışıyordu. siteye veri ekleme zamanı 3-4 saniye sürüyordu. tabi tablolarda 3'er 4'er alan vardı.