Merhaba Arkadaşlar,
Yazdığım exe daha önce access ile bağlantı yapıyordu.Çok kullanıcılı olarakta çalışıyordu.Sonra kullanıcı bunun MySQL bağlanmasını istedi ve ben bunu local olarakta çalıştırdım.Sonra Ağdaki 192.168.1.3 ıp bir makinaya mysql ve odbc baglantılarını kurdum.Malesef bağlatıyı kuramadım.
Saygı ve Sevgilerimle..
Çok teşekür ederim.Gerçektende her ODBC sürücüsü her bilgisayarda olmalıymış.Ayrıca Server name çok önemli.Hatamın büyük bölümü dikkatsizlikten kaynaklanmakta.Arkadaşlara önerileri için teşekkür ederim.Ado temelde almamın en önemli nedeni bu teknolojiyi öğrenmek istemem ve istediğim veritabanını kullanancak olmam tam haraket kabiliyeti sağlamıyor.Özellikle zaman kullanımlarında farklılıklar arz ediyor.Yazdığınız exe de değişiklik demek oluyor.Tüm arkadaşlarımın ilgisine teşekkür eder saygı ve sevgilerimi sunarım.
bence mysql database'e bağlanmak için zeos paketini kullan. mysql in kullandığı bi dll dosyası var. onu programının çalıştığı dizine atıyosun süper çalışıyor. problem de çıkmıyor. konfigürasyonu da kolay.
zamanın behrinde uzaktan programla web sitedeki bilgilerin değiştirilmesiyle alakalı bir uygulama yapmıştım. çok hızlı çalışıyordu. dialup bağlantı da bile hızlı çalışıyordu. siteye veri ekleme zamanı 3-4 saniye sürüyordu. tabi tablolarda 3'er 4'er alan vardı.