Çok ilginç.Sorgu çalışıyor ancak editlere yansımıyor..

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
efkan
Üye
İletişim:

Çok ilginç.Sorgu çalışıyor ancak editlere yansımıyor..

Mesaj gönderen efkan »

Herkese selamlar..
combobox ımın onexit olayına bir sorgu yazdım.Her halukarda sorgu çalışıyor.
Tab sırasına göre comboboxtan önceki maskedite veri girişi yapmazsam combobox sorgusu çalışıyor ve textlere gerekli alan değerleri dolduruluyor. Ancak maskediti doldurup combobox a geçtiğimde çıkışta sorgu çalışıyor ancak alanlar editlere yansımıyor :)
sorgunun çalıştığını imlecin aldığı şekilden anlıyorum.ANcak hiçbir kıpırtı var.
Daha önce böyle bir sorunla karşılaşıp üstesinden gelmiş arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Herkese iyi çalışmalar...
Bilgisayar Programcısı/Analyst ve Sistem Yöneticisi
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

merhaba.
şart ifadelerinde maskedit'e ait herhangi bi değer ya da herhangi bi ifade var mı bunu kontrol edin..bir de combo'nun onexit yordamındaki kodu ya da kodları yazarsanız daha kolay çözüm bulunabilir.
kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
tuanna
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen tuanna »

sorunu aslında kendin yazmışsın sorun gene senin yazdığın kodlarda saklı ...
kodlarını kontrol et ...bize yazar ve hangi kontrolün ne işi yaptığını antırsan bizde kontrol edebiliriz....
Siz hayal edin...Biz yapalım TuannaSoft...
Kullanıcı avatarı
efkan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen efkan »

Combobox ımın OnExit eventinde yazan kodlarım;

Kod: Tümünü seç

query6.close;
  query6.Sql.Clear;
  query6.SQL.Add('select * from dbo.firmalar where unvan like :firma');
  query6.ParamByName('firma').AsString:=edit1.Text+'%';
  query6.open;
  edit10.Text:=query6.Fields[0].AsString;
  memo1.Text:=query6.Fields[2].AsString;
  edit4.Text:=query6.Fields[3].AsString;
  edit5.Text:=query6.Fields[4].AsString;
anlamadığım şey maskedite veri girişi olduğunda kodlar derleniyor veri girişi olmadığında kodlar derlenmiyor.Çok garip geldi.Maskedit e herhangi bir kontrol vb. de koymadım.Çok sade hatta editmask ı da şöyle

Kod: Tümünü seç

!99/99/0000;1;_
eğer daha önce karşılaşılmadıysa zaman kaybetmeyelim Borland elphinin BUG ı diyelim :) ama öyle değilse umarım çözeriz.
ilginiz için teşekkürler...
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

efkan yazdı: eğer daha önce karşılaşılmadıysa zaman kaybetmeyelim Borland elphinin BUG ı diyelim :) ama öyle değilse umarım çözeriz.
ilginiz için teşekkürler...
Hocam Delphi'de bu çapta bir bug olması imkansız benim kanaatimce.isterseniz maskediti komple silip bir deneyin.ayrıca yazdığınız kodların (diğer şartlar oluştuğu sürece) stabil çalışması gerek,maskeditin kodlarla bir bağlantısı görünmüyor.bir de maskeditin herhangi bir eventinde kod var mı ona bakmak gerek.
karıştı mı biraz :)
kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
efkan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen efkan »

hocam mask editlerle bi alakası yok , olayı tam olarak aktarma açısından yazdım.Yoksa tahmin ettiğiniz gibi maskeditleri silip ilk editti doldurup geçiş yapınca yine aynı sorun var :)
hem ben delphide kocaman bi bug dan söz etmiyorum ki.Normalde böyle bir hata olduğunda yada oluştuğunda bir hata mesajı gönderirya acaba bu sorunda göndertmeyi mi unutmuşlar diyorum :) ama dediğiniz gibi çok zor..
şimdi benim gibi çaylağın yakalayamadığı ancak sizlerin bileceği bir şeyi daha yazıyorum.Acaba editten tab tuşuyla GroupBox içerisindeki ComboBox a geçtiği için mi bunu yapıyor.Öyle bile olsa editleri boş geçince niye çalışıyor değil mi ama.
hakikaten karıştı :)
iyi çalışmalar...
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

efkan yazdı: şimdi benim gibi çaylağın yakalayamadığı ancak sizlerin bileceği bir şeyi daha yazıyorum.
hocam herkesin bildiği, üzerinde yoğunlaştığı ya da uzman olduğu konular farklıdır.yani (istisnalar vardır ama) genelde herkeste farklı konuları düşünerek bi çaylaklık vardır sanırım :)

bence tüm eventlardaki (bu sorunla ilgili) kodları gözden geçirin.görünen o ki geçişlerde işleme tabi tutulması gereken ya da gerekmeyen yerlerde bir sapma oluyor (tabi bu benim görüşüm).
kolay gelsin.