open file dialog dada denedim, open picture dialog da da denedim. resim açarken jpg, jpeg, gif dosyaları uyuşmuyor sanırım. bir de resim açtığımda klasör adını import ediyor. full file name(C:\windows\ready.bmp) gibi değilde sadece C:\windows kısmını getiriyor. jpg açmaya çalışırkende hata veriyor.
yapmaya çalıştığım şey müşteri resimlerinin adreslerini database'de tutmak ve bunları kartının her açılışında vtdeki adres fieldinden çağırıp image 'a atmak olacak ama daha dialoglardan full file name alamadık. ve jpg, jpeg, gifler de desteklenmiyor. sebep?
Image nesnesi ve OpenPictureDialog Da problem
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
naile hanım farklı kelimelerle arama yapmıştım.
viewtopic.php?t=3902&highlight=open+picture idi. ama orada da benim istediğim yanıt yok. benim aradığım şey:
openpicturedialog veya open file dialog ile dosya adını almak. dosya adını alırken kullandığım kod:
bir de bildiğiniz gibi XP'de(diğerlerindede olabilir) Resimlerim kasörü var. o klasörün uzantısıda lnk imiş. yani kısayol. resimlerime tıkladığınız anda hata veriyor. bu lnk nın bulunduğu dizine open file dialog'dan nasıl geçebiliriz.
- open and dialog
open and picture
viewtopic.php?t=3902&highlight=open+picture idi. ama orada da benim istediğim yanıt yok. benim aradığım şey:
openpicturedialog veya open file dialog ile dosya adını almak. dosya adını alırken kullandığım kod:
Kod: Tümünü seç
dlg_resim.Execute;
formcari_liste.q_cariCARI_RESIM.Value:=dlg_resim.FileName;
bir de bildiğiniz gibi XP'de(diğerlerindede olabilir) Resimlerim kasörü var. o klasörün uzantısıda lnk imiş. yani kısayol. resimlerime tıkladığınız anda hata veriyor. bu lnk nın bulunduğu dizine open file dialog'dan nasıl geçebiliriz.
Hocam Dosya Adını Almak için
şeklinede alabilirsin...
Kod: Tümünü seç
Var
ResimAdi : String;
DosyaYolu : String;
Begin
ResimAdi:=extractfilename(opendialog1.FileName);
DosyaYolu:=OpenDialog1.Filename;
End