delphi de txt dosyalar da çalışmak? neleri bilmek gerekir.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
delphi de txt dosyalar da çalışmak? neleri bilmek gerekir.
Delphi programlama diline yeni başladım. Her hangi bir txt dosyasından, belirli kriterlere sahip verileri alıp değiştirerek, excel de yada başka bir programda sütunlar halinde yapıştırmak istiyorum. hangi komutlarda çalışmalıyım? başlangıcı nerede yapmalıyım? teşekkürler...
Selamlar,
Öncelikle Textfile bakmalısın nasıl okunur nasıl dosyaya yazılır. Delphi'nin helphi sana bu konuda yardımcı olabilir. daha sonra yazdıklarını clip board a yapıştırarak excel, worde atabilirsin.
İyi çalışmalar.
Öncelikle Textfile bakmalısın nasıl okunur nasıl dosyaya yazılır. Delphi'nin helphi sana bu konuda yardımcı olabilir. daha sonra yazdıklarını clip board a yapıştırarak excel, worde atabilirsin.
İyi çalışmalar.
I love my car.
Blog Yaptık
Blog Yaptık
text dosyalarla çalışmanın bilinecek bir tarafı yok. örnek derseniz arama ile sonuca ulaşabilirsiniz.
:Ara loadfromfile
savetofile
readln
writeln
:Ara loadfromfile

.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Şu soru ???
Benim daha önce çalıştığım bir konu
viewtopic.php?t=6204&highlight=
buradan biraz bilgi edinmen mümkün...
viewtopic.php?t=6204&highlight=
buradan biraz bilgi edinmen mümkün...
cevaplarınız için teşekkürler
elimde zeydin pala delphi 7 kitabı var, yazdıklarınızdan yola çıkarak önce textfile ı detaylıca inceleyeceğim(p206)
daha sonra savetofile readln writeln konualarını incelerim(mege)
aslında sonuçları excel e atmak o kadar önemli değil yine bir txt dosyasına da yazdırsam olur.
teşekkürler
daha sonra savetofile readln writeln konualarını incelerim(mege)
aslında sonuçları excel e atmak o kadar önemli değil yine bir txt dosyasına da yazdırsam olur.
teşekkürler