hdayi TL-YTL Dönüştürücüsü

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

hdayi TL-YTL Dönüştürücüsü

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

@hdayi bir TL-YTL dönüştürücüsü yapmış. Adresi : http://www.delphiturkiye.com/dsplus/m.p ... yi_YTL.zip

Kolay gelsin.
En son mussimsek tarafından 07 Mar 2006 01:44 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

hatalı çeviriyo :)

ytl'den tlye seçeneğini seçiyorum.

Kod: Tümünü seç

0,00 YTL            0 TL
ytl hanesinde yer alan en soldaki sıfırın yanına fareyle klikleyip klavyeden 1 yazıyorum. 0,00 --> 0.00 ' a dönüşüyor. tekrar 1 e basıyorum. 10.00 YTL --> 1.000.000.000 TL oluyor.
sonra delete basıp 0'ı silince 1.00 YTL = 1.000.000.000 TL oluyor..

9 sıfır atmış oluyoruz :)
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

Regional settings'te bölge ve dil ayarlarının türkçe olması ya da en azından ondalık basamamak ayracının virgül(,), basamak ayracının nokta(.) olması gerekiyor ...
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

hdayi yazdı:ondalık basamamak ayracının virgül(,) olması gerekiyor ...
benim ayarlarda (.) ymış. (,) yapınca düzeldi..

---
Kullanıcı avatarı
kelaynak2
Üye

Niçin sadece programın *.exe Hali

Mesaj gönderen kelaynak2 »

Hdayinin yazdığı Ytlden Tl.ye çevirme programınının sadece *.exe halinin yayınlanmasını Delphiturkiye.nin felsefesine uygun bulmadığımı belirtmek isterim.
Bir defa programın ilk editine 3 rakamlı bir bir sayı girdiğimde örneğin 555=5,550 oluyor ve girdiğiniz rakam yanlış lüffen kontrol ediniz şeklinde hata mesajı çıkıyor. Sorunun kaynağını tahmin ediyorum, bölgesel ayarlardan Sayılar bölümünde ondalık basamak ayracının virgul, basamak ayracının nokta olması gerekiyor. Benim bilgisayarımda Para biriminde ayraçlar bu şekilde.Fakat sayılar sekmesindeki ayraç tam tersi olduğu için bu hatayı veriyor.
Bir defa hiç bir programın benim bilgisayarımdaki ayarlara müdehale etmemesini ve hatasız çalışmasını isterim. Niçin bunu istiyorum, bir program için bögesel ayarlarda bu değişikliği yaptığımda diğer programlar invalit floatpoint hatası verdiği için.
Sayın Hdayi bey, program ilk çalıştığında bölgesel ayarlardaki ayarları geçici bir değişkende saklayıp, program kapanınca bu ayarları iade edebilirdi.Yada global değişken olan decimalseparotor:='.' gibi bir şey yapabilirdi.
Hurriyet, milliyet sayfalarında bile javascript ile yazılmış YTl'yi Tl ye çeviren, Tl yi Ytl ye çeviren kodlar var. Excel formulüde bu forumda daha önce yayınlandı ve tartışıldı..Delphi kodlarının tartışıldığı bir sayfada programın *.exe halini yayınlamak üyelere ne verebilir.
Halbuki bu programın kaynak kodlu yayınlanması halinde YTL'den TL ye çevirme formülünü, programın Tray icon olmasını vs. üyeler öğrenecekti ve yararlı bir kod olurdu.
Bu haliyle sayın Site yöneticisinin hiç bir getirisi olmayan bu *.exe programı sitede yayınlamayı niçin uygun bulduğuna da bir anlam veremedim.
Saygılarımı sunarım.
En son kelaynak2 tarafından 02 Oca 2005 05:24 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

:)
@kelaynak. Sırf sen ayarlarını değiştirme diye programa onadlık ayracı kontrolünü ekledim :P Mustafa beye gönderdim. Yenisini koyunca duyurur sanırım.
Kodlara gelkince, hepsi sitede var. Hatta bunu yaparken ben oldukça fazla soru sormuştum.

Kolay gelsin...
Resim
Kullanıcı avatarı
kelaynak2
Üye

Bence bu yetmez

Sayın Hdayi,
Formdaki cevabıma duyarlılık göstererek programdaki bir eksikliği giderdiğiniz için teşekkürler, fakat bence bu yetmez, Programın kaynak kodunu da gönderin ki büyüklüğünüzü görelim.Kodların sitede oldğunu söylüyorsunuz, belli ki sorular sorarak, bir kaç formdaki kodları birleştirerek bir program yapmışsınız.Bizimde aynı şekilde emek harcamamız zaman kaybı. Eminim kaynak kodları *.exe halinden daha az bayt yer kaplar ve tüm delphi sürümleri tarafından derlenebilir. saygılar. :?
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

Aynı fikirde değiliz. Ben senin için arama yaptım
viewtopic.php?t=6306&highlight=system+tray%2A
Kolay gelsin...
Resim
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

@kelaynak2 kardeşim, hdayi size yazdığı programın kaynak kodunu vermek zorunda değil ki. bu çıkışınız nedendir ben anlam veremedim doğrusu...

---
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

dosyayı yeniledim, aynı linkten çekebilirsiniz.

NOT : Source kodu olmayan uygulamalara ben de pek sıcak bakmıyorum ama hdayi'nin dediği gibi zaten bir fonksiyonluk bir iş var ve ilgili kodda forumda var.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
kelaynak2
Üye

Kaynak Kodlarını göndermesi için zorlamıyorum.

Sadettin bey merhaba
Ben hdyde'nin kaynak kodlarını göndermesi için kesinlikle zorlamıyorum. Gönderdiği taktirde siteye bir katkıda bulunacağını söylüyorum. Ama göndermese de kendisi bilir.Herkese saygılar. :)
must_sargin
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen must_sargin »

iyi çalışmalar,

admin:
NOT : Source kodu olmayan uygulamalara ben de pek sıcak bakmıyorum ama hdayi'nin dediği gibi zaten bir fonksiyonluk bir iş var ve ilgili kodda forumda var.
kodları sitede aradım ancak bulamadım. tam olarak yerini belirtir misiniz?
şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

selamlar @hdayi program için bikaç önerim olacaktı :)
buradaki arkadaşlar kullanıorda aklıma geldi
* editlerin üstüne copytoclipboard copyfromclipboard butonları olsa
* eğer clipboardaki rakam ise bunu otomatik kendisi edite aktarsa (mesela saniyede bi bakarak, cevabı diğer edite tıklayınca yine clipboarda alsa)

kolay gelsin

ek : son çevrilen 100 sayıyı aklında tutsada ileri geri bakılsa :P
En son mege tarafından 03 Oca 2005 04:25 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

kodları sitede aradım ancak bulamadım. tam olarak yerini belirtir misiniz?
:ara YTL :wink:

Kolay gelsin.
En son mussimsek tarafından 03 Oca 2005 04:29 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
must_sargin
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen must_sargin »

iyi çalışmalar,
ytl diye arattım ancak o şekil bir fonksiyon bulamadım. acaba hangi başlık altında bulabiliriz?