selamlar,
cxgridi expressprinting system componentini kullanarak yazdırmak istiyorum.
Seminer 9 da gördüklerimi yapıyorum.Form üzerinde 1 adet panel ve 1 adet cxgrid(versiyon:4.5.2) var.Expressprinting system tabından VCL(versiyon:3.0.2) yazan bileşeni form üzerine bırakıyorum.Sonra fareye sağ tıklayıp Report Link'i seçiyorum.Açılan pencerede Add butonuna basıyorum.Available sources alanında form1 ve panel1 görünüyor ancak cxgrid görünmüyor.(Alttaki Design butonu ile açılan pencerede Controls ve Hidden Controls Tablarında cxgrid görünüyor.)
cxgrid neden add linkinde görünmüyor.Nasıl gösterebilirim?
expressprinting system ve cxgrid
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
- İletişim:
Selam,
DevExpress componentlerinde ortak parçalar kullanıyor ve bunların birbiriyle uyumlu olması lazım. Update'lerini de hep bir anda çıkarıyorlar zaten.
1. Componentlerinizin sürümleri uyumsuz olabilir, kontrol edin.
2. Component -> Install Packages... kısmından CxGrid için link işaretli mi bir bakın.
3. Componentlerde Express Printing System'i en sona kurmalısınız. Çünki yazdırma için işlemleri kurulu componentlere göre ayarlıyor. Sonradan cxGrid'i yüklemişseniz sorun olabilir. Eğer öyleyse PS'i kaldırıp, tekrar kurun.
Kolay gelsin.
DevExpress componentlerinde ortak parçalar kullanıyor ve bunların birbiriyle uyumlu olması lazım. Update'lerini de hep bir anda çıkarıyorlar zaten.
1. Componentlerinizin sürümleri uyumsuz olabilir, kontrol edin.
2. Component -> Install Packages... kısmından CxGrid için link işaretli mi bir bakın.
3. Componentlerde Express Printing System'i en sona kurmalısınız. Çünki yazdırma için işlemleri kurulu componentlere göre ayarlıyor. Sonradan cxGrid'i yüklemişseniz sorun olabilir. Eğer öyleyse PS'i kaldırıp, tekrar kurun.
Kolay gelsin.
-
- Üye
- İletişim:
2 ve 3. seçenek tamam.
Sanırım sürüm uyumsuzluğu var.quantum gridi 4.5.0 dan 4.5.2 ye update yapmıştım.Yeni uygulama açıp forma ikisini de koyduğumda ReportLinks ile açılan sayfada "add" alanında cxgrid görünüyor.
Ama projem içinde hala görünmüyor.hem cxgridi, hemde printingsystemi kaldırıp yeniden kurdum.Sonuç değişmedi.Hatta proje içinde yeni form oluşturdum orada dahi cxgridi görmedi. Projeyi baştan yazma işine de girmek istemiyorum.Ne yapabilirim?
Sanırım sürüm uyumsuzluğu var.quantum gridi 4.5.0 dan 4.5.2 ye update yapmıştım.Yeni uygulama açıp forma ikisini de koyduğumda ReportLinks ile açılan sayfada "add" alanında cxgrid görünüyor.
Ama projem içinde hala görünmüyor.hem cxgridi, hemde printingsystemi kaldırıp yeniden kurdum.Sonuç değişmedi.Hatta proje içinde yeni form oluşturdum orada dahi cxgridi görmedi. Projeyi baştan yazma işine de girmek istemiyorum.Ne yapabilirim?
-
- Üye
- İletişim: