arkadaşlar herkese kolay gelsin yahu şu iki tarih aralığında yazıcıya döküm almak istiyorum fakat bir türlü beceremedim ne kadar beceriksiz biriyim.gerçi daha önce de aynısoruyu sordum fakat yine de yapamadım
yardım ederseniz sevinirim
kod öyleydi query1.close;
query1.clear;
query1.sql.add('Select * from table');
query1.sql.add('select * from where tarih between ' + Edit1.Text + ' and ' + Edit2.Text );
query1.open;
form2.quickrep1.preview;
belki admin abi bize kızacak daha önce böyle bir soru sordun diye ama işimi çözemedim
herkese iyi çalışmalar
iki tarih aralığı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba,
hocam ilk olarak adam gibi Arama kısmından araştırma yaparak soru soranlara ne dedim ki şimdiye kadar. Arama kısmından arama yapıp, sorununuzu çözemediniz ise sorunuzu çekinmeden sorabilirsiniz.
Sorgunuzda 2 tane select cümlesi var. Ayrıca tarihleri tırnak içinde yazmamışsınız. Kodda da birkaç eksik vardı. Büyük harflerle yazdım.
Kolay gelsin.
hocam ilk olarak adam gibi Arama kısmından araştırma yaparak soru soranlara ne dedim ki şimdiye kadar. Arama kısmından arama yapıp, sorununuzu çözemediniz ise sorunuzu çekinmeden sorabilirsiniz.
Sorgunuzda 2 tane select cümlesi var. Ayrıca tarihleri tırnak içinde yazmamışsınız. Kodda da birkaç eksik vardı. Büyük harflerle yazdım.
Kod: Tümünü seç
query1.Close;
query1.SQL.clear;
query1.sql.add('select * from TABLO_ADI where tarih between ''' + Edit1.Text + ''' and ''' + Edit2.Text + '''' );
query1.open;
-
- Kıdemli Üye
Aganın üstüne birşey söylenmez ama ben yine de söyliyim.
Dediğiniz işlemi sql cümlesi içerisinde parametrik olarak aynı tarih alanında olduğu gibi verebilirsiniz. Bunun için ;
gibi yapabilirsiniz...

Dediğiniz işlemi sql cümlesi içerisinde parametrik olarak aynı tarih alanında olduğu gibi verebilirsiniz. Bunun için ;
Kod: Tümünü seç
select *
from TABLO_ADI
where tarih between _Tarih1 and _Tarih2
and Musteri_No=:_Musteri_No
gibi yapabilirsiniz...
iki tarih arası sorgu
query1.close;
query1.sql.clear;
query1.sql.add('select * from table_adi');
query1.sql.add('where');
if maskedit1.text > '' then begin
query1.sql.add('tarih1>= " '+maskedit1.text+'"');
query1.sql.add('and');
query1.sql.add('tarih2<= " '+maskedit2.text+'"');
end;
query1.open;
eğer birden fazla alan sorguluyorsanız aynı şekilde then komutundan sonra query1.sql.add('and'); ve sorgunuzun kalan kısmı diye bir kod eklerseniz size çok daha sağlıklı bir sorgu olabilir
query1.close;
query1.sql.clear;
query1.sql.add('select * from table_adi');
query1.sql.add('where');
if maskedit1.text > '' then begin
query1.sql.add('tarih1>= " '+maskedit1.text+'"');
query1.sql.add('and');
query1.sql.add('tarih2<= " '+maskedit2.text+'"');
end;
query1.open;
eğer birden fazla alan sorguluyorsanız aynı şekilde then komutundan sonra query1.sql.add('and'); ve sorgunuzun kalan kısmı diye bir kod eklerseniz size çok daha sağlıklı bir sorgu olabilir