Access tablesinde alan limiti

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
dtgb
Üye

Access tablesinde alan limiti

Mesaj gönderen dtgb »

merhaba arkadaslar yazmıs oldugum bir programda veritabanı olarak access kullanıyorum acaba access te tablolardaki alan sayısı onemlimi yada bir limiti varmı cunku cok fazla alan acmak iyi olmasa gerek
tesekkurler iyi calısmalar.
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

merhaba;

msaccess değil bütün veritabanlarında alan ne kadar az ise o kadar da daha hızlı çalışır. ama pek fazla problem olacağını tahmin etmiyorum.

birde access 10.000 kayıttan sonra şişiyor. neden fb vb. gibi güzel/ücretsiz/sql tabanlı bir vt kullanmıyorsun. bence fb ye geç... :)
Kullanıcı avatarı
karflake
Üye

Re: Access tablesinde alan limiti

Mesaj gönderen karflake »

Byte dergisi ekinde Yaşar GÖZÜDELİ yazdı:Access'in çoklu kullanıcı desteği yoktur. İşletim sisteminin sağladığı güvenlik seçeneklerini kullanır. Bunun yanında belli sayıda kayda kadar (1.000.000 civarı) ya da belli bir boyutun (yaklaşık 25MB) altına kadar bir sorun çıkartmadan kullanılabilecek bir küçük ölçekli VTYS’di.
Kullanıcı avatarı
efkan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen efkan »

Hocam öncelikle kolay gelsin.zamanında Access la oldukça içli dışlı olan birisi olarak sana şunu söylemek istrerim.Access iyidir ucuzdur.Üstelik runtime ile daha da hızlandırılabilir.
Ancak access kullanırken şunlara dikkat et.Eğer access üzerinde kodlama yapacaksan dikkatli ol.Belki vt daki veriler değil ama üst üste binen kodlar Access ı 1 aydan önce 1 GB a kadar taşıyabilir.Bu yoğunluğa bağlı olarak değişir tabi.
Ayrıca access ta delphi ile çok can sıkıcı şeyler transaction vs. sorun yaşayabilirsin.Anladığım kadarıyla access ı yeni öğrenmeye çalışıyorsun.
eğer hazırladığın programı satıcam diyorsan , Mustafa Bey in bir yazısında okumuştum FireBird ü ücretsiz dağıtabiliyormuşun.Hayır satmayıcam öğrenme amaçlı yazıyorum dersen.MS SQL öğren , server ın varsa SQL Server öğren , edinebiliyorsan Oracle edin onu öğren , FireBird öğren ama access öğrenmene gerek yok.Öğrenilecek bir yanı yok ;)
CSYasar arkadaşımızda güzel yazmış.
seçim senin access kullanıcam dersende elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.İyi çalışmalar...
Bilgisayar Programcısı/Analyst ve Sistem Yöneticisi