TDBChart da ortalama deger

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
zyildiz
Üye

TDBChart da ortalama deger

Mesaj gönderen zyildiz »

Veritabanım firebird 1.5 delphi 7 kullanıyorum.
5 sütundan oluşan ve 400 kadar kayıt bulunan bir tablom var. Bir sql sorgusuyla bu 5 sütunun ortalamalarını alarak oluşturduğum yine 5 sütunlu bir view var

Benim isteğim ise seçtiğim bir satırdaki 5 kaydı viewden gelen ortalamalarıyla aynı ekranda bir tchart da (bar olarak) göstermek. Bir başka değişle 1. ortalama değer ile 1.kayıt .......5.ort değer ve 5.kayıt yan yana göstermek. Ancak bunu TDBchart nesnesi ile yapamıyorum. Biraz uğraştım ancak bir şeyi eksik bırakıyorum herhalde.

Data Controls > TDBchart nesnesini forma ekleyip bir seri seçiyorum bu serinin datasource kısmına gelip single record ve datasource seçiyorum ancak daha önceden oluşturduğum ortalama değerler burada gözükmüyor. Aynı datasourse dan gelen değerleri bir gride görebiliyorum.

Bu problemi çözmemde yardımcı olursanız sevinirim tüm arkadaşlara iyi çalışmalar dilerim.
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

viewtopic.php?p=33572#33572

eğer yapmak istediğinizi yanlış anlamadı isem bu olabilirmi bir denermisiniz.
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
zyildiz
Üye

Mesaj gönderen zyildiz »

Verdiğiniz linki ınceledim. Bende single record kuıllanıyorum. Ortalama değerleri hesapladıgım queryi data source yazıyorum. Secilecek field listesinde ortalama değerlerin bulunduğu fieldlar gelmiyor, sadece tablodan seçilen fieldlar geliyor. Eğer bu değerler listeye gelmiş olsa problemim çözülecek. Sadece D_AY ve D_YIL geliyor, diğerleri gözükmüyor listede.
ortalama değerleri hesaplattığım sql koduda ekleyeyim

Kod: Tümünü seç

SELECT MAAS.D_AY, MAAS.D_YIL,
AVG( MAAS.D_P ) AVG_OF_D_P,
AVG( MAAS.B_P ) AVG_OF_B_P,
AVG( MAAS.G_P ) AVG_OF_G_P,
AVG( MAAS.S_P ) AVG_OF_S_P,
AVG( MAAS.G_K_P ) AVG_OF_G_K_P
FROM MAAS
GROUP BY MAAS.D_AY, MAAS.D_YIL
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

:oops: pardon yanlış anlamışım probleminizi. normalde alması lasım ben toplam değerleri alıyordum ama :( şu an deneyemeiyeceğim öğleden sonra bi bakarım
kolay gelsin
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

dbdemos la (BDE üzerinden )
select empno,avg(salary) from employee
group by empno

şeklinde bir query de averageofsalary field ını gördü ve query nin filed editörüne ekledim ve sonra rapora ekledim.

acaba ibx ile ilgili bir problemmi ? bilemicem

Not, EK:
ibquery ilede denedim bir problem yok çalışıyor.
select MALZEMEKODU,avg(GERCEKLESEN) from TUKETIM
group by MALZEMEKODU
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
zyildiz
Üye

Mesaj gönderen zyildiz »

ustadım ibqueryle denedim yine olmuyor acaba ben başka bir yerde mi hata yapıyorum çözemedim bir türlü. Ben datacontrol > DBChart componentini kullanıyorum. anlayamadım bir turlü farklı bir durum olabilir mi acaba