kullanıcı için otomatik alanlar oluşturma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
yastik
Üye
İletişim:

kullanıcı için otomatik alanlar oluşturma

Mesaj gönderen yastik »

Merhaba
Ben kullanıcılar için programda customize alanlar oluşturmak istiyorum (textbox,combobox,metinbox vs.) bunun için önerebileceğiniz bir sistem var mı
ALi ÇELİK
heskin35
Üye

Mesaj gönderen heskin35 »

Konuyu biraz daha açabilir misin? Ne yapmak istediğini tam anlayamadım.
Kullanıcı avatarı
yastik
Üye
İletişim:

tabikiiii

Mesaj gönderen yastik »

kullanıcı programda kendisi için customize alanlar oluşturabilsin mesela; programda 2 adet tel alanı var diyelim: Ama kullanıcı isterse 10 tane telefon alanı oluşturabilsin.Programda kullanmak için, yeni alanlar yaratabilsin. Çok zor değil, acaba ilginç fikirleri olan arkadaşlar var mı acaba onu merak ediyorum.... :D
ALi ÇELİK
Kullanıcı avatarı
feinpus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen feinpus »

İlk olarak hangi veri tabnını kullanıyorsun bunu yaz ihtiyacın olan runtime field oluşturmak ancak ben bunu tavsiye etmem çünkü bu programı kullanacak kişiler ii bir bilgisayar kullanıcısı değilse hertürlü programı bozmak için üstün bir beceriye sahip oluyorlar ki ben bunu kendi çalıştığım şirketten biliyorum.

Sende her kullanıcıya yeni alan oluşturma gibi bir izin verirsen veritabanında istenmeyen çöplükler gereksiz alanlar yavaşlamalar vs...
sorunlar doğacaktır.

Ama illa bu tip bir şey yapmak istiyorsan tavsiyem telefon diye bir tablo yarat sonra bunu kullanacağın tabloya bağla bu tabloda telefon numaraları ve ID numaraları yer alsın.

Mesela,

Bir firmaların telefon numaralarını tutacaksın diyelim Telefon tablonu şöyle düzenleyebilirsin.
ID, FirmaID, TelNo

hangi firmada telefon giriyorsa o firmanın ID numarasını FirmaID ye kaydettir ve gerektiğinde de bu ID numarasına göre çağır bence daha zararsız ve güvenli olur.

Kolay Gelsin...
Oldeye Software
http://www.oldeye.com