Cari Stok

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Cari Stok

Mesaj gönderen pro_imaj »

Merhaba Arkadaşlar.
Cari + Stok + Depo +Çek Senet Vs. Güzel tümleşik bir program yazımına yeni başladım ama ytl ile ilgili pek bilgim yok yani bu konu ile ilgili componenet vs varmı acaba. (Çevirmeler ve yuvarlamalar ile ilgili proplem yaşamamak için)

Bu Tür Program çalışması yapan arkadaşlarla fikir alışverişi Yapmak İstiyorum Yardımcı olabilecek Arkadaşlar Yazarlarsa Sevinirim.

Saygılarımla
Çalışmalarınızda başarılar.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]

Mesaj gönderen delphist »

Hocam ytl ilgili çok konuşulmuş forumda...Ki bende yeniyim...ama arama yaptırdığın zaman rahatlıkla ytl diye herşeyi görürsün hatta hdayi diye bi abinin yaptığı çalışma felanda var...Gayet güzel görünüyor....

Kolay Gelsin..
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

herhangi bir problem yaşamazsınız YTL ile ilgili , HusoEdit setini kullanabilirsiniz örneğin ,

yani TL ile ne şekilde işlem yapıyorsanız YTL dede aynı , ayrıca , veritabanınızı yazarsanız daha kapsamlı yardımcı olabiliriz. örneğin tutarlar ile ilgili field ları currency olarak tanımlıyorsanız zaten işletim sisteminizdeki değerleri alıcaktır. Bölgesel ayarlardan da TL yi YTL olarak değiştiridğinizde ve kuruşu açyıgınızda problem yaşamazsınız. veya Microsoft firmasının YTL için çıkarttıgı patch i sisteminizi yüklerseniz bir probleminiz kalmaz. kanısındayım.

Kolay Gelsin.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Teşekkür ederim

Mesaj gönderen pro_imaj »

Merhaba Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
İletişim:

Muhasebe programı

Mesaj gönderen Bil_Bakalım »

yaklaşık 1,5 yıldır uğraşıyorum muhasebe programı ile sanırım bir iki noktada yardımcı olabilirim.Ama başladığıma pişmanım hani :lol:
snofru
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen snofru »

Slm, projenin veritabanı modellemesi ile alakalı yardımcı olabilirim. Olayın delphi boyutunda çok rahat edecek şekilde Trigger ve Sp leri düzenle yoksa ayvayı yersin... :D Sn. Bil_Bakalım gibi uzun süreler projen çıkmaza girebilir (bence çıkmazda sizin projeniz). Ben 03 OCAK 2005 te başladım öyle bir projeye ve şu gün itibariyle sadece birkaç raporlar kaldı...
Tüm veritabanı modellemesini (planlamasını) yapmakta herkese elimden geldiğince yardımcı olurum...
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

SELAM
ARKADAŞLAR BU YTL OLAYINI FAZLA ABARTMAYALIM....:):)
FORMDA QUERY YADA TABLE İÇİNDE Kİ FİLE SEÇİN

DİSPLAY FORMAT ÖZELLİĞİNİ #,##.00 şeklinde değiştirin
ALIN SİZE YTL
snofru
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen snofru »

denizuzun yazdı:SELAM
ARKADAŞLAR BU YTL OLAYINI FAZLA ABARTMAYALIM....:):)
FORMDA QUERY YADA TABLE İÇİNDE Kİ FİLE SEÇİN

DİSPLAY FORMAT ÖZELLİĞİNİ #,##.00 şeklinde değiştirin
ALIN SİZE YTL
ehehe tabii veritabanı fieldininda o formatı desteklemesi lazım...
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

fielt tipini integer yada float yaptığınızda bunu sağlamış olursunuz
snofru
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen snofru »

denizuzun yazdı:fielt tipini integer yada float yaptığınızda bunu sağlamış olursunuz
Integer??? Bence integer tip kuruş desteğini sağlamaz... Yanlış biliyor olabilirim ben FireBird için öyle olcağını iddia ediyorum ama başka VTYS integer i o maksatla kullanıyorsa bilemem...

Taner DOĞAN
App. Dev.
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

ben denedim ve sağlıyor...mesele sadece anaparadan sonra 2 hane kuruş yazdırmak ise bunu hemen hemen her veritabanı sağlıyor
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Integer ve ondalıklı sayı?? Integer tam sayılar için kullanılır.

MS SQL SErver'ın helpinden alıntı:
int, bigint, smallint, and tinyint
Exact number data types that use integer data.
Ayrıca ytl için yuvarlamalar biraz farklı öyle her şey üst sayıya yuvarlanmıyor.
snofru
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen snofru »

Ayrıca ytl için yuvarlamalar biraz farklı öyle her şey üst sayıya yuvarlanmıyor.
Açıklar mısınız? nerelerde fark var ve nasıl...

Teşekkürler...
sair
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen sair »

Integer sayı tipi bütün veritabanlarında tam sayı değer ifade etmek için kullanılır. Kuruş ifadelerinde integer sayı tipi kullanamazsınız.. Veritabanında (IB/FB) float veya Double Precision kullanmak zorundasınız.. Yuvarlamaları kullanmak için ise Delphi de single veri tipi kullanırsanız 2 haneli yuvarlamaları kusursuz yaptığını göreceksiniz.. Double veri tipi de yuvarlama yapmakta ancak ondalık sayı hanesi büyük olduğu için 0,505 gibi bir haneyi 0,50 olarak bırakmaktadır. Single tip ise bunu 0,51 olarak almaktadır. Veritabanı field tanımlamalarını ise AsCurrency veya AsFloat olarak tanımlarsanız herhangi bir sorunla karşılaşmayacaksınız. Ancak veritabanı tipiniz mutlaka Float veya Double precision olmalıdır...

Sevgiler..
Geçip gideriz bizde ağızsız,dilsiz ve sorgusuz
İstanbul gibi düşeriz iki kıtaya birden...
En aşağılık düş, en büyük sevdadan belki
Erkek ölümler; bir uzun iç çekişle büyür göğsümüz
Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ALUCARD »

ben para alanlarını Double Precision kullanıyorum
alanın display formatın da ###,##0.#0 YTL verdim şu ana kadar bi sorunum olmadı
ama müşteri YKR yi de görmek isterse display formata ###,##0 YTL.#0 YKR dersiniz.
alanın edit formatına da ###,##0.#0 yazarsanız kullanıcı veriyi değiştiriken zorluk ta çekmemiş olur
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz

Erkan ÇAĞLAR