icon ve bmp resim yollarını değiştirme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

icon ve bmp resim yollarını değiştirme

Mesaj gönderen bobasturk »

merhabalar ustalarım,

şair ustamın verdiği makale doğrultusunda db yolunu text dosyasında okutarak aldırıyorum ve kullanıcının programı değişik sürücüye koyması olayını halletmiş oldum.

yaptığım çalışmada bide program içinde düğme resim yolları veya fotoğraf dosya yolları var. ben fotoğrafları ayrı bi klasörde tutmayı yeğledim. şimdilik o şekilde çalışıyorum.

kullanıcı benim d sürücüsü olarak derlediğim programı e sürücüsüne kurarsa text ten database yolunu düzeltince program çalışıyor ama resim ve fotoğrafların yolunu değiştiremiyoruz buda hata mesajı almasına sebep oluyor.

glyph ler için kullandığım yol şu

Kod: Tümünü seç

procedure TFormRaporlar.BitBtn2Click(Sender: TObject);
begin
  ibdataset1.Active:=true;
  ibdataset2.Active:=true;
  ibdataset1.Last;
  bitbtn2.Caption:='Form Aktif';
  bitbtn2.Glyph.LoadFromFile('d:\OlayYeriIncBrProjesi\Bmp Dosyaları\tamam.bmp');
end;
fotoğraflar için kullandığım yol şu

Kod: Tümünü seç

procedure TFormArsiv.BitBtn3Click(Sender: TObject);
begin
  if fileexists('d:\OlayYeriIncBrProjesi\Resim Dosyaları\'+ibdataset1.fieldbyname('CERAIMNO').AsString+'.jpg') then
    begin
      image1.Picture.LoadFromFile('d:\OlayYeriIncBrProjesi\Resim Dosyaları\'+ibdataset1.fieldbyname('CERAIMNO').AsString+'.jpg');
    end
    else
    begin
  if not fileexists('d:\OlayYeriIncBrProjesi\Resim Dosyaları\'+ibdataset1.fieldbyname('CERAIMNO').AsString+'.jpg') then
      showmessage('"'+dbedit1.Text+'" Numaralı Fotoğraf Kayıtlarda yok!!!');
    end;
end;
burada sürücü adlarını nasıl tek bi tex dosyasından müdahale edebiliriim veya daha uygun bi yol varmı?

teşekkür ve saygılarımla
kolay gelsin