iyi çalışmalar,
freeman35'in yaptığı sql script'i paradox'da nasıl kullanabilirim? galiba o yapı interbase ait.
il ilçe seçimi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
- İletişim:
iki tane tablo oluştur. Birinde iller birinde ilçeler olsun ondan sonrada tablo ilişkilendirmesi yap yani Master Detail yapı kullan.
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
-
- Üye
- İletişim:
iyi çalışmalar,
CREATE TABLE IL (
SELF DM_INTEGER NOT NULL,
ADI DM_STR25 NOT NULL);
CREATE TABLE ILCE (
MST_ID DM_INTEGER NOT NULL,
ADI DM_STR25 NOT NULL);
INSERT INTO IL (SELF, ADI) VALUES (1, 'Adana');
INSERT INTO IL (SELF, ADI) VALUES (2, 'Adiyaman');
INSERT INTO IL (SELF, ADI) VALUES (3, 'Afyon');
INSERT INTO IL (SELF, ADI) VALUES (4, 'Ağri');
bu kodları kullanarak sql ile tablo oluşturmayı deniyorum. capability not supported hatası veriyor. acaba nasıl sql ile insert edebilirim?
CREATE TABLE IL (
ADI DM_STR25 NOT NULL);
CREATE TABLE ILCE (
MST_ID DM_INTEGER NOT NULL,
ADI DM_STR25 NOT NULL);
INSERT INTO IL (SELF, ADI) VALUES (1, 'Adana');
INSERT INTO IL (SELF, ADI) VALUES (2, 'Adiyaman');
INSERT INTO IL (SELF, ADI) VALUES (3, 'Afyon');
INSERT INTO IL (SELF, ADI) VALUES (4, 'Ağri');
bu kodları kullanarak sql ile tablo oluşturmayı deniyorum. capability not supported hatası veriyor. acaba nasıl sql ile insert edebilirim?
-
- Üye
- İletişim:
iyi çalismalar,
sqlscripte degerleri giriyorum, execute komutunu verdigimde ğ,ş,ü,ç harfleri içeren yerleri ekleyemiyor.
cannot transliterate character between character sets hatasi veriyor. tabloyu ibexpertte dizayn ettim. self alanini integer, adi alanini char 25 yaptim olmadi, varchar 25 yaptim yine olmadi. charseti win1254 collate yi PXW_TURK yaptim. yard1m ederseniz sevinirim.
sqlscripte degerleri giriyorum, execute komutunu verdigimde ğ,ş,ü,ç harfleri içeren yerleri ekleyemiyor.
cannot transliterate character between character sets hatasi veriyor. tabloyu ibexpertte dizayn ettim. self alanini integer, adi alanini char 25 yaptim olmadi, varchar 25 yaptim yine olmadi. charseti win1254 collate yi PXW_TURK yaptim. yard1m ederseniz sevinirim.
-
- Üye
- İletişim:
tasima tablosu - tasima no- ilno- ilceno- agirlik şeklinde. il ve ilce tabloları master-detail ile bağlı ilno alanları ile.sorunum tasima tablosuna iki lookup alan oluşturuyorum iladi ve ilceadi olarak. kayıt girdiğimde ili seçiyorum ilcelerde sadece o ile bağlı ilceler geliyor. buraya kadar sorun yok. ancak ikinci kayıtı girdiğimde iki kayıtında ilçeleri boş görünüyor. ama iller doğru görünüyor. acaba nasıl bir yol izlemeliyim.
şimdiden teşekkürler.
şimdiden teşekkürler.
-
- Üye
- İletişim: