S.a.
Arkadaşlar, Firebird kullandığım projemde istenilen bir tabnlonun verilerini XML formatında dısarı almak ve sonra bu dış XML verisini aynı yapıdaki bir tabloya import etmek istiyorum... IBClientDataSet ile uğraştım biraz ve dışarı almakta sorun yok çok kolayca alınabiliyor ancak içeri import etmeyi başaramadım.. Dosyayı gösteriyorum Open falam diyorum dataset edit or insert modunda deel diyor, ki onları da denedim sonuçsuz kaldım... Bilen arkadaşların yardımcı olması dileğimle...
Not: Arama yaptım ama tatmin edici cevaplara ulaşamadım, hatta aklıma bir fikir belirdi onuda yazayım... SaveToFile ile Export edebilirsek, LoadFromFile ile import edebiliyorsak (ama bu import tampon bir şekilde olacak) bir while not eof ile istenilen tabloya öyle iğrenç bir şekilde işleyebilir miyiz acaba?
Saygılar...
Taner DOĞAN
Firebird için XML veri aktarımı (dışarı ve içeri)
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Export'u nasıl gerçekleştirdin?
Sana muhteşem bi componentten bahsedeceğim sıkı dur.
XMLTransformClient, DatasetProvider ve XMLMapper aracı.
Delphi'nin demolarında \INTERNET\XMLTransformProvider'ın altında güzel bir örneği de mevcut. Kullanmayı öğrendikten sonra bu tip birşey çok kısa zaman alıyor.
Kolay gelsin.
Sana muhteşem bi componentten bahsedeceğim sıkı dur.

XMLTransformClient, DatasetProvider ve XMLMapper aracı.
Delphi'nin demolarında \INTERNET\XMLTransformProvider'ın altında güzel bir örneği de mevcut. Kullanmayı öğrendikten sonra bu tip birşey çok kısa zaman alıyor.
Kolay gelsin.