Merhaba...
- Bence bu başlık altında sıradaki en uygun yorum
havanda su dövmek deyiminin yerinde olacağıdır...
- En güzeli çözümlemek istediğin Binary dosyanın bir örneğini web'de bir yere koyup linkini buraya yaz. Vakti olan çekip inceler...
- Header, resim tipleri, dosya yapısı dendi.. Çözüm adına bilgi birikti. Uygulamaya geçmenin vaktidir...
- Ayrıca bu resim formatı ana başlığının altında JPG, BMP, GIF, PNG, PSD olduğu gibi çizim formatları ve karışık olan CDS, DWG, 3DS gibi olanları da var...
- Bir de GFX kütüphaneler var.. WMF formatının header kısımlarını atıp sıkıştırdıktan sonra katalog halinde barındıran bir format... Benim başımdan geçen bir deneyimdir ki bu dosya formatının yapısını gizli tuttuklarında vermeye yanaşmamışlardı...
- AcdSee programını incelerseniz daha bahsi geçecek bir sürü resim formatı olduğunu göreceksin belkide biliyorsun...
- Bahsettiğin diğer program ne programı ? En azından adını söylersen sayfasındaki bilgilerden ne tip dosya yapısı kullandığı hakkında fikir sahibi olmakta yardımcı olurdu.
- Bu resim formatlarını herhangi bri HEX editor ile incelersen BIN dosya içerisinde hangi hangi resim tipinin hangi noktada başladığını duruma göre serbest arama ile de bulabilirsin...
- Duruma göre diyorum çünkü örnek olsun diye veriyorum
MovieDB adında bir film veritabanı programı vardır. Programın veritabanındaki her film kaydına ait resim kendine özgü veritabanının içine gömülüdür. Bu resmi RIP etmek için structure etüdü günlerinini alır ama amaç sadece resimleri almak ise bir iki saatte hallolur...
- Umarım bu başlıktan sorunun çözülmüş şekilde ayrılırsın...
- Başarılar...