Hangi Yöntem Daha Hızlı? BatchMove? Query?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
yazicih
Üye

Hangi Yöntem Daha Hızlı? BatchMove? Query?

Mesaj gönderen yazicih »

Selamün aleyküm.
Başlangıçta belirteim veritabanım firebird
ARkadaslar firmaların parça fiyatlarını tuttuğum bir tablom var. Örneğin peugeotun fiyat listesi 3 ayda bir değişiyor. Fiyat listesi değiştiğinde fiyat listesi değişen markanın fiyat listesini internetten indirilecek. Ve kendi veritabanımdaki kayıtlarla karşılaştırılıp fiyat listesi güncellenecek. Ben kendi veritabanımdaki tabloda örneğin peugetla ilgili kayıtları silip webden indirdiim kayıtları batchmove ın batappend yöntemiyle kaydediyorum. ( Karşılaştırma yapmaması için batappendupdate metodunu kullanmıyorum ) İstediğim performansı yaklaşık olarak elde ediyorum. Ancak kayıtlar silinip eklendiği için veritabanım şişiyor. ( Çünkü güncellenecek kayıt sayısı 50000 den fazla) Çözüm olarak kod ile veritabanımın yedeğini alıp tekrar restore edebilirim. Ancak bu da tam güvenilebilir bir yöntem değil. ( sweep metodu işe yaramıyor o yüzden backup restore yapıyorum ). veritabanımı fazla şişirmeden hızlı bir şekilde kayıtları güncelleyebilmeliyim. Buna benzer bir sorunla karşılaşan varsa yardımına ihtiyacım var.
yazicih
Üye

Mesaj gönderen yazicih »

Bilmiyorum yazının tamamını üşenmeden okuyan oldu mu ama ben çözümü buldum. Firebird veritabanı kullanıyorsanız ve benim gibi 50000 kayıtı hızlı bir şekilde ekleme sorununuz oluyorsa ibdatabase,ibtransaction ve ibquery kullanın. Muhteşem performans elde eceksiniz.
Kullanıcı avatarı
MakPRO
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MakPRO »

dbexpress ve MySQL bağlantısını deneyip test edin . farkı o zaman göreceksiniz :)
Kullanıcı avatarı
tuanna
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen tuanna »

ya ben bir türlü yapamadım bana yardımcı olurmusunuz...bu hususta

dbexpress kullanarak MSSQL servere bir türlü bağlanamadım...veya bunla ilgli bi rkaynak varmı
muhtemelen vardırda bilen arkadaşl varmı
Siz hayal edin...Biz yapalım TuannaSoft...
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

mysql 4.x e delphi 6 ile beraber gelen sürücülerle bağlanmayı başaramadım.

http://sadettinpolat.blogspot.com/2005/ ... esi-2.html

burdan bir fikr edinebilirsiniz...
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/