arkadaşlar ben yaptığım programda akınsoft programlarındaki gibi bir arama bölümü eklemek istiyorum... yani (akınsoft programlarına bakanlar bilirler) aranılan kayda ulaşmak için birden fazla kriterde arama yaptırmak istiyorum...
Teşekkürler...
Detaylı Arama
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Akınsoftu kullanmadım ve görmedim ama istediğin mesela adı mustafa doğum yeri denizli mesleği programcı olan birini bulmak ise şöyle bir sorgu işini görür.
böyle bişey yazabilirsin daha sonra bunu optimize edersin bu en ilkel hali gerçi bu konunun kesin forum da bahsi geçmiştir.ben aramadan sana bu cevabı yazdım. forumda bir arama yapsan çok harika kodalr bulabilirsin. abilerimiz ve kardeşlerimiz yazmıştır. o örneklere de mutlaka bak.kolay gelsin
Kod: Tümünü seç
Query1.SQL.Add('select *from tablom where ((ad like'''+edit1.text+'%'')and(dog_yer like'''+edit2.text+'%'')and(meslek like'''+edit3.text+'%''))');
şöyle ki:
Kod: Tümünü seç
procedure Tformmara.c_alanChange(Sender: TObject);
begin
case c_alan.ItemIndex of
0:l_alan.Caption:='M_ADI';
1:l_alan.Caption:='M_SOYADI';
2:l_alan.Caption:='M_UNVANI';
end;
q_mara.Close;
q_mara.SQL.Clear;
q_mara.SQL.Add('select M_KOD_STR, M_ADI, M_SOYADI, M_UNVANI from M ORDER BY '+#39+l_alan.Caption+#39);
q_mara.Open;
q_mara.FetchAll;
end;
procedure Tformmara.FormActivate(Sender: TObject);
begin
q_mara.Open;
q_mara.FetchAll;
c_alan.ItemIndex:=2;
parametre.Text:='';
end;
procedure Tformmara.parametreChange(Sender: TObject);
begin
q_mara.Locate(l_alan.Caption, parametre.Text,[loPartialKey]);
end;
procedure Tformmara.tmClick(Sender: TObject);
begin
formmliste.m_dataset.Locate('M_KOD_STR',q_maraM_KOD_STR.AsString,[loCaseInsensitive]);
Close;
end;