Ben bilg. apache tomcat kurdum bunu kullanarak bir web application yapacam. Prog. dili olarakda jsp kullanacam. Eclips uzerinden jsp calıstırmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim. EclipsHTMLEditor plugini buldum eclipsin sayfasında fakat nasıl calıstıracagımı bilmiyorum. Eclipsde jsp sayfaları uretebilirmiyim?
Eğer bir sonuç alamadıysan ve daha önce denemediysen NetBeans'i denemeni öneririm. Eclipse java code yazarken iyidir, ama ben jsp yazmak için hiç denemedim. Yalnız Netbeans IDE'de JSP ile çalışılabildiğini biliyorum. NOT: Netbeans'in doğru dürüst çalışması için bölgesel ayarlarını ABD yapman lazım.
Ayrıca sormak istedigim bir konu daha var netbeans içinde <%..%> içinde yazdıgım java codeları için code completion nasıl yapabilirim. nasıl bunu acabilirim? ben netbeans 4.0 indirmiştim.
Bölgesel ayardan kastım windowstaki bölgesel ayarlar, code completion için ayarlar olması lazım, biraz kurcala bulursun mutlaka, tam yerini hatırlayamadım şimdilik
Netbeans konusunda bir problem ile karsılastım. Ben tomcat4 ve jdk1.4 ile calısıyorum. (yani calısmam gerekiyor). Ben netbeansde bir web application yaptım calıstırdım daha sonra yeni bir web application yaptım fakat bu seferde tomcatte problem cıktı. Tomcatte bazı xml dosyalarında degişiklik yapmış netbeans ve bu nedenle de tomcat hata veriyor. port numarasını degiştirmiş. Tomcati eski haline getirdim fakat yeniden netbeansde rojeyi calıstırdıgımda yine aynı degişiklikleri yaptı vesonuc olarak tomcat hata verdi ve calısmadı. Bunun nedenini anlayamadım.
merhaba,
Burdan bir şey söylemem mümkün değil, ilk seferde doğru çalışıp daha sonra ayarları kendisi değiştirmeye başlaması meselenin ayarlarla ilgili olduğunu gösteriyor. Görmeden bir şey söylemem zor açıkcası