mikrosaniyelik timer
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
mikrosaniyelik timer
mikrosaniyeleri sayabilen bir timer a ihtiyacım var. nerden bulabilirim?
öğrenmek, zorlukları yenmektir.
Kod: Tümünü seç
timer1.timer :=1;
timer1.enable := true;
procedure Tform1.TimerOntimer(.....);
begin
timer1.enable := False;
for i := 0 to 10000 do
işlemler
timer1.enable := true;
end;

Merhaba...
- Bu konuyu daha önce incelemedim ama Google'da yaptığım arama beni
API'sine götürdü...
Torry'nin sitesindeki örnek ise hesaplama değil MicroSecond seviyesinde bekleme üzerine... Yani bir döngü içine PerformanceDelay eklersen, döngünün her adımı 0.2 ms bekleyecek şeklinde ifade edilmiş ama ben bunu test edemem
- Bu konuyu daha önce incelemedim ama Google'da yaptığım arama beni
QueryPerformanceFrequency
Torry'nin sitesindeki örnek ise hesaplama değil MicroSecond seviyesinde bekleme üzerine... Yani bir döngü içine PerformanceDelay eklersen, döngünün her adımı 0.2 ms bekleyecek şeklinde ifade edilmiş ama ben bunu test edemem

// Wait 0.2ms
procedure PerformanceDelay;
var
hrRes, hrT1, hrT2, dif: Int64;
begin
if QueryPerformanceFrequency(hrRes) then
begin
QueryPerformanceCounter(hrT1);
repeat
QueryPerformanceCounter(hrT2);
dif := (hrT2 - hrT1) * 10000000 div hrRes;
until dif > 2;
end;
end;
bulduğum timer bu. demo sürününü indirebiliyorunuz. kaynak kodu dahil almak isterseniz 149 dolar mış. şimdilik demo ile idare ediyorum.
adresi de http://www.digibuy.com/cgi-bin/product.html?94122581911 benim işime yaradı. umarım başkalarına da faydası dokunur.ExacTicks is the Windows version of our very popular PC Timer Tools and PC Timer Objects timing tools for DOS and all Windows. ExacTicks contains timing engines that allow microsecond resolution measurement of elapsed time, the generation of microsecond resolution delays, setting microsecond resolution alarms, and scheduling of events with millisecond resolution.
öğrenmek, zorlukları yenmektir.