Freereport sayfa dizaynı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
AliRiza
Üye
İletişim:

Freereport sayfa dizaynı

Mesaj gönderen AliRiza »

Arkadaşlar ilk defa rapor için freereportu kullanacağım.Freereporta veritabanından gelen alanlara sorguya göre quickreportaki gibi nasıl çıktı alırım.Ayrıca önizlemeyi kodla nasıl yaptırırım.Aynı quickreporta olduğu gibi qrrep1.preview diyoduk bunda nasıl oluyor..
Lütfen yardım..
Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı olmak şarttır...
BALZAC
Bana bir harf öğretenin kulu kölesi olurum..
HZ.ALİ
AliRiza
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen AliRiza »

Arkadaşlar freereportun demosuna bakıp aynısını yapıyorum.
Öncelikle ado ile veritabanına bağlanıyorum.Daha sonra frdataset1 ile dataset bağlantısını kuruyorum.freereportun sayfa dizaynında master data bandını alıp oraya text alıp text'e bağlı dbleri ekliyorum.Demonun aynısı.
Butonun click olayınada frreport1.showreport yazıyorum.
Ama bir türlü yazıcı önizleme sayfasını açamadım.Tıklıyorum hata falan yok.Sanki hiçbir kod yokmuş gibi işlem yapımıyor.Demonun aynısı.Sadece farklılık ben ado ile access veritabanına bağlanıyorum.Demoda bde ile dbdemos veritabanına bağlanıyor.Ya freereport kullanan arkadaşlarım var mı?
Varsa yardımlarınızı bekliyorum.
Ayrıca Delphi 7 için freereport 2.33'ü indirmiştim.Onda denedim.Aynı problem vardı.Şimdi makineme Delphi7'yi kaldırmadan Delphi 6 kurdum.Delphi 6 için free olan Freereport 2.32 versiyonunu yükledim.
Ekledim.Ama aynısını bundada yapıyor.Belki dedim Delphi7 için trial olduğu içindir diye düşündüm..
Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı olmak şarttır...
BALZAC
Bana bir harf öğretenin kulu kölesi olurum..
HZ.ALİ