Programların kullandığı portlardaki bilgileri almak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
sTb
Üye

Programların kullandığı portlardaki bilgileri almak

Mesaj gönderen sTb »

S.A..

Msn yi kullanırken yazışmaları programımla kontrol etmek istiyorum.. viewtopic.php?t=4965&highlight=msn+port

msn nin kullandığı portlar var burdaki portları kontrol ederek yazışmaları kendi programımla alabilirmiyim ?

Syagılarımla
" Her bildiğin doğru olsun. Ama her doğruyu her yerde söylemek doğru değildir. "
digital_agels
Üye

Mesaj gönderen digital_agels »

Zannetmiyorum bunu yapabilmen için msn messengerin kodlarınıda bulman lazım sanırım
Kurallara Uyalım Uymayanları Uyduralım .

Resim
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Merhaba...

- Senin için google'dan bir bakındım. Portlar değil de, MSN'nin yazışmalarını direkt penceresinden almak için çözümler üretmişler... :wink:

AccessibleObjectFromWindow API'siymiş.. buraya tıklarsan o linke ulaşırsın. 8)

- Ayrıca detaylı bir çalışma yapılmış. Sözüm meclisten dışarı, neden bu kadar üzerine düşüldüğünü anlamadım ama çok güzel çalışılmış. linki için buraya tıkla.. :lol:
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
sTb
Üye

Mesaj gönderen sTb »

- Öncelikle patronun isteği üzerine böle bişi yapmak mecburiyetini hissettik.. ( bende meclisin dışında kalmışım ondan açıklama yapam dedim :lol: )

- Sonralıkla @mrmcop ya bunlarr C ++ için gibi geldi bana bide ingilizce ( ingilizcem zayıfda ) bişii anlamadım ben :oops:

- En sonralıkla da :) delphi için önerebileceğiniz bir site varmı

Saygılarımla
" Her bildiğin doğru olsun. Ama her doğruyu her yerde söylemek doğru değildir. "
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

Msn messenger da ayarlar bölümünden konuşmalarımı kaydet i seçersen messenger konuşmaları belirttiğin yere XML olarak kaydediyor.Daha sonra bu xml e istediğin yerden ulaşabilirsin.Ancak bu olay gizli yürütülmek isteniyorsa tercih edilmez çünkü kullanıcı kendi ayarlarını değiştirebilir.Bunun yanında windows apilerini kullanarak bu ayarlar ekranının açılmasını önlemek de bir çözüm olabilir.

Ancak http://webmessenger.msn.com dan bağlandığında yapılabilecek hiçbir şey olmaz.

Büyük bir özel kuruluşa ait böyle bir sistem var.Ancak onlar direk ekranı seyrediyorlar.Bu daha uygun bir yöntem olabilir.

Ancak izlenmek,yazdıklarının okunması insanın üzerinde olumlu bir etki oluşturmaz bence.İnsan hür olmalı ve patronlar personeline güvenmeli.....