bileşen çağırma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
bileşen çağırma
1-) b1 ve b2 butonuna bastığımda datasetin beforepost fonksiyonu çalışıyor
yapmak istediğim her iki butona basıldığında datasetin beforepost olayında farklı kontrollerin yapılması. beforepost fonksiyonunda çağrının hangi butondan geldiğini nasıl anlarız.
Gridleri excele export için ortak bir form tasarladım ve her forma ekledim
tpopup nesnesi kullanarak export yapıyorum. Export yaparken(Tpopup ın items larından birine basıldığında ) Tpopup nesnesini çağıran grid din adını nasılöğrenebilrim.
Teşekkürler
yapmak istediğim her iki butona basıldığında datasetin beforepost olayında farklı kontrollerin yapılması. beforepost fonksiyonunda çağrının hangi butondan geldiğini nasıl anlarız.
Gridleri excele export için ortak bir form tasarladım ve her forma ekledim
tpopup nesnesi kullanarak export yapıyorum. Export yaparken(Tpopup ın items larından birine basıldığında ) Tpopup nesnesini çağıran grid din adını nasılöğrenebilrim.
Teşekkürler
ALi ÇELİK
Global değişkenlerle kontrolü elinde tutmayı denesen.1-) b1 ve b2 butonuna bastığımda datasetin beforepost fonksiyonu çalışıyor
Kalay gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
bunu yapmak için bin tane yöntem bulunabilir. tag ları kullanırsınız sender ları veya başka değişkenleri.veya farklı eventlara yazarsınız.
tag
sender
etik
niye pek anlayamadım.

etik

.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
S.A.
Ayrıca her kontrole farklı birer tag verip
şeklinde de olabilir.
SAYGILARIMLA
Kod: Tümünü seç
if (sender as tbutton).Name='Button1' then
edit1.text:='button1' else edit1.text:='button2';
if (sender as tbutton).tag=1 then
edit1.text:='button1' else edit1.text:='button2';
SAYGILARIMLA
" Her bildiğin doğru olsun. Ama her doğruyu her yerde söylemek doğru değildir. "
sender nesnesi yok ki örenek olarak kodları aşağıya yazdım.
procedure TForm1.ADOTable1BeforePost(DataSet: TDataSet);
begin
{ hangi butondan çağırıldım ben
button1 mi? Yoksa sppedbutton1 mi?
}
end;
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
ADOTable1.Post
end;
procedure TForm1.SpeedButton1Click(Sender: TObject);
begin
ADOTable1.Post
end;
ALi ÇELİK
İlla başka yöntem istiyorsan 
- Button.TXT diye bir dosyan var. Button1 e bastığında dosyaya Button1 yazar, SpeedButton'a bastığında SpeedButton yazar. BeforePost'ta bu dosyayı okur ve hangi düğmeye basılmış anlarsın.
- Button1 e bastığında Notepad'i açarsın, speedbutton a bastığında calculator'u. Beforepost'ta bellekte hangisinin açık olduğuna bakıp düğmeyi anlarsın.
- Button1'e bastığında bir exception oluşturur fakat bunu raise etmezsin. BeforePost'ta daha önce oluşan exception'u raise edip "except on EButton1" gibi bir kod ile hangi düğme olduğunu anlarsın.
Bu aslında şeye benzedi hani Niels Bohr'a okulda bir binanın yüksekliğini nasıl ölçersin diye sormuşlar o da 40 farklı yöntem saymış...
Velhasıl.. Bu anlattığım yöntemler işe yarar ama kullanışsız ve anlamsız. husonet'in önerisi en mantıklı ve basit olanı. Programlarken en basit yolu seçeceksin.

- Button.TXT diye bir dosyan var. Button1 e bastığında dosyaya Button1 yazar, SpeedButton'a bastığında SpeedButton yazar. BeforePost'ta bu dosyayı okur ve hangi düğmeye basılmış anlarsın.

- Button1 e bastığında Notepad'i açarsın, speedbutton a bastığında calculator'u. Beforepost'ta bellekte hangisinin açık olduğuna bakıp düğmeyi anlarsın.

- Button1'e bastığında bir exception oluşturur fakat bunu raise etmezsin. BeforePost'ta daha önce oluşan exception'u raise edip "except on EButton1" gibi bir kod ile hangi düğme olduğunu anlarsın.

Bu aslında şeye benzedi hani Niels Bohr'a okulda bir binanın yüksekliğini nasıl ölçersin diye sormuşlar o da 40 farklı yöntem saymış...

Velhasıl.. Bu anlattığım yöntemler işe yarar ama kullanışsız ve anlamsız. husonet'in önerisi en mantıklı ve basit olanı. Programlarken en basit yolu seçeceksin.