STX,ACK,EOT

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
kamuran48
Üye

STX,ACK,EOT

Mesaj gönderen kamuran48 »

selam,
allah aşkına şu otoanalizör cihazına nasıl bağlanacağımı bilen varmı?birde bu STX,ACK ve EOT nedir?nasıl gönderilir.comportuda denedim apro yuda olmuyor.çünkü önce stx in ascii sini göndermem gerekiyormuş.lütfen yardım.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

sanırım bu yazdığımız 4. yada 5. mesaj. cihazın kullanma klavuzunu bulmalısın. STX,ACK,EOT in ascii kodunu bilmen bir işine yaramaz. cihazın bağlantı hızı bile farklı olabilir. tüm bunların cevabını kullanma klavuzunda bulacaksın. birde cihaza önce hyper terminal ile bağlan. bir gözle akan verileri sonra delphide yaz. çünkü break point koyarak akan verileri göremezsin time out süresi var. Ben cihaz bağlamadım hiç ama yakın bir arkaşım bu işle uğraşıyor. Ben sadece cep telefonu ile benzer iletişimleri kurdum. Bu iş ayrı bir meslek çünkü en az 3000-5000 dolar alıyorlar bir cihazdan. belki başkalarının yardım etmeme nedeni olabilir (kimseyi suçlamak istemem) biraz uğraş. böylece kendine yeni bir meslek edinmiş olursun. kolay gelsin. cihazı satan firma ücretsiz olarak kullanma klavuzunu vermek zorunda. tabi türk firmaları uyanık oluyor. paylaşım programlarına felan bakabilirsin cihazın üreticisinde yoksa. üreticiye mail at hatta fax çek.