Delphide SQL server kullanmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Delphide SQL server kullanmak
Arkadaşlar hepinize selamlar.Bu forumda daha ilk mesajım, aranıza katılmaktan gerçekten çok mutluyum.Bir yardım isteğim olacaktı, delphiyle bugüne kadar hep paradox veri tabanı ile çalıştım.bundan sonra SQL server kullanarak çalışmak istiyorum.bu konuda biraz yardıma ihtiyacım var.SQL serverda veri tabanını oluşturduktan sonra delphi ile o veritabanına nasıl bağlanıp bilgileri kullanabilirim,delphide hangi componentleri kullanmam gerekir ve ne gibi ayarlar yapmam lazım.Birde veri tabanını yönetmek için kodları nereye yazacağım,Örneğin; bir butona tıkladığım zaman bana izmir ilindeki müşterileri listelesin demek istersem ilgili kodları nereye yazacağım bunları SQL servere nasıl okutturacağım. biraz uzun oldu ama bu bilgilere gerçekten ihtiyacım var.bunu bana biraz ayrıntılı olarak anlatabilirmisiniz.yardım ederseniz sevinirim.hepinize iyi çalışmalar.
mmnckr
Ado bileşenleri kullanabilirsin. Database select işlemleri için AdoQuery i tercih edebilirsin. AdoDataset ile de normal kayıt işlemlerini halledersin, AdoConnection ile de database e bağlantı kurarsın.
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Delphi den MSSQL servere bağlanma ve Arama
ARAMA İŞLEMİ
----------------
procedure TForm1.Edit1Change(Sender: TObject);
begin
AdoQuery1.Close;
AdoQuery1.Sql.Clear;
AdoQuery1.Sql.Add('Select * From TABLO1 Where Bulundugu_il Like ''%'+Edit1.Text+'%'' ');
AdoQuery1.Prepared;
AdoQuery1.open;
Statusbar1.Panels.items[0].text:=('Kayıt Sayısı : '+inttostr(AdoQuery1.RecordCount));
end;
BAĞLANMA İŞLEMİ
---------------------
program çalıştırıldığında şifre istememesi için AdoConnection 'un LoginPrompt özelliğini False yap,,,
procedure TForm1.cxButton6Click(Sender: TObject);
var
Loginsifresi,Loginadi,ip_Numarasi:STring;
begin
LoginSifresi:='12345';
LoginAdi:='UserGirisAdi';
ip_Numarasi:='111.11.11.11';//server ismi ile giriş yapıyorsan, SQL server ismini yazmalisin
if not AdoConnection1.Connected then//bağlantı yoksa bağlantıyı oluştur.
Begin
AdoConnection1.ConnectionString:='Provider=SQLOLEDB.1;Password='+UserSifresi+';Persist Security Info=true;User ID='+LoginAdi+';Initial Catalog=BENIMDATAM;Data Source='+Ip_Numarasi+' ';
AdoConnection1.Connected := True;
AdoQuery1.LockType :=ltOptimistic;
AdoQuery1.CursorType :=CtDynamic;
End
Else
AdoConnection1.Connected := False;//bağlantı varsa bağlantıyı kes
End;
----------------
procedure TForm1.Edit1Change(Sender: TObject);
begin
AdoQuery1.Close;
AdoQuery1.Sql.Clear;
AdoQuery1.Sql.Add('Select * From TABLO1 Where Bulundugu_il Like ''%'+Edit1.Text+'%'' ');
AdoQuery1.Prepared;
AdoQuery1.open;
Statusbar1.Panels.items[0].text:=('Kayıt Sayısı : '+inttostr(AdoQuery1.RecordCount));
end;
BAĞLANMA İŞLEMİ
---------------------
program çalıştırıldığında şifre istememesi için AdoConnection 'un LoginPrompt özelliğini False yap,,,
procedure TForm1.cxButton6Click(Sender: TObject);
var
Loginsifresi,Loginadi,ip_Numarasi:STring;
begin
LoginSifresi:='12345';
LoginAdi:='UserGirisAdi';
ip_Numarasi:='111.11.11.11';//server ismi ile giriş yapıyorsan, SQL server ismini yazmalisin
if not AdoConnection1.Connected then//bağlantı yoksa bağlantıyı oluştur.
Begin
AdoConnection1.ConnectionString:='Provider=SQLOLEDB.1;Password='+UserSifresi+';Persist Security Info=true;User ID='+LoginAdi+';Initial Catalog=BENIMDATAM;Data Source='+Ip_Numarasi+' ';
AdoConnection1.Connected := True;
AdoQuery1.LockType :=ltOptimistic;
AdoQuery1.CursorType :=CtDynamic;
End
Else
AdoConnection1.Connected := False;//bağlantı varsa bağlantıyı kes
End;
Gelecek günden ne dilersen, doğacak günler onu getirir