birden fazla button
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
birden fazla button
Form üzerinde belli sayıda button nesnesi bulunmakta(örneğin 5tane)
benim öğrenmek istediğim bu 5 butonun captionlarını değiştirmek istiyorum.
Teker teker yazmak değilde döngü kulanarak bu 5 butonun caption'ını bir anda nasıl degiştirebilirim.Kodunu yazarsanız sevinirim.
(örnek bütün butonların caption'u 'merhaba' olsun)
Teşekkürler.........
benim öğrenmek istediğim bu 5 butonun captionlarını değiştirmek istiyorum.
Teker teker yazmak değilde döngü kulanarak bu 5 butonun caption'ını bir anda nasıl degiştirebilirim.Kodunu yazarsanız sevinirim.
(örnek bütün butonların caption'u 'merhaba' olsun)
Teşekkürler.........
Arkadaslar Arama yapin diyerek Amerikayi yeniden kesfettirmeyin... Kisacik bir kodu yazmak hic te uzun zamaninizi almaz saniyorum... Hem bu konu yazilmis olsa bile yeniden yazmak pek te bir sey kaybettirmez. Maksadimiz yardimlasmak kadar is zamanini da kisaltmak olur ise eger, arama ile kaybedilen vakti kod yazmak ile degerlendirilebilinir...
ufacik bir islem icin 20 sayfa sonuc cikiyor. acemi birinin 20 sayfalik kodu denemesi 3 gün demektir... oldukca uzun bir zaman...
For i := 0 To Form1.ComponentCount -1 Do Begin
IF (Form1.Components is TButton) Then TButton(Form1.Components).Caption := 'Merhaba';
End;
Bu sekilde sonuc alabilecegini düsünüyorum...
kolay gelsin...
ufacik bir islem icin 20 sayfa sonuc cikiyor. acemi birinin 20 sayfalik kodu denemesi 3 gün demektir... oldukca uzun bir zaman...
For i := 0 To Form1.ComponentCount -1 Do Begin
IF (Form1.Components is TButton) Then TButton(Form1.Components).Caption := 'Merhaba';
End;
Bu sekilde sonuc alabilecegini düsünüyorum...
kolay gelsin...
Ne ilgisi, ne alakası var?ikra yazdı:Arkadaslar Arama yapin diyerek Amerikayi yeniden kesfettirmeyin...
Herkesin kendisi için birşeyler yapması gerekir. Arama yapmak çok mu zor? Biraz kafası çalışan birisi hangi kodun işe yaradığını anlayabilir. Kafası almıyorsa bu işi yapmasın zaten. Senin mantığınla gidersek daha önce yazılan bir kod 1000'lerce kez de yazılabilir. Bir sorun değil. Burası çöplüğe dönsün, umurunda mı? Ben hazırcılığa karşıyım arkadaş. İsteyen kod versin..Kisacik bir kodu yazmak hic te uzun zamaninizi almaz saniyorum... Hem bu konu yazilmis olsa bile yeniden yazmak pek te bir sey kaybettirmez.
-
- Kıdemli Üye
-
- Üye
Belirtmiş olduğunuz komutları forumda arayarak hedefime ulaştım.Burada
ben bilerek basit bir örnek sormaya çalıştım.Bu sorunun kodunu yazıp yazmamanız önemli degil ancak sorulan sorunun hangi konuyla ilgili olduğunu
belirtip ona göre arama yapılması önemlidir.Ancak arama yaparken 1000'lerce konu içinde aradığını bulmak pek kolay değil birde bu konulara bakarak oradan oraya postacı gibi göndermeler adamın zamanını alıyor.
Benim tavsiyem gününüzü delphi ile geçiren sizin gibi uzman kişilerin başlık adlarını vermesi o kadar zor olmasa gerek.Bırakın kod yazan yazsın.Ha birde
kafa almama meselesine gelince bu delphi ile uğraşan insan kültürlü insandır.Düşünebilen insandır.Kafası almayan kişi merak etmeyin bu kapıyı çalmazdı.............
TEŞEKKÜRLER..............
ben bilerek basit bir örnek sormaya çalıştım.Bu sorunun kodunu yazıp yazmamanız önemli degil ancak sorulan sorunun hangi konuyla ilgili olduğunu
belirtip ona göre arama yapılması önemlidir.Ancak arama yaparken 1000'lerce konu içinde aradığını bulmak pek kolay değil birde bu konulara bakarak oradan oraya postacı gibi göndermeler adamın zamanını alıyor.
Benim tavsiyem gününüzü delphi ile geçiren sizin gibi uzman kişilerin başlık adlarını vermesi o kadar zor olmasa gerek.Bırakın kod yazan yazsın.Ha birde
kafa almama meselesine gelince bu delphi ile uğraşan insan kültürlü insandır.Düşünebilen insandır.Kafası almayan kişi merak etmeyin bu kapıyı çalmazdı.............
TEŞEKKÜRLER..............
Herkesin kendisi için birşeyler yapması gerekir. Arama yapmak çok mu zor? Biraz kafası çalışan birisi hangi kodun işe yaradığını anlayabilir. Kafası almıyorsa bu işi yapmasın zaten. Senin mantığınla gidersek daha önce yazılan bir kod 1000'lerce kez de yazılabilir. Bir sorun değil. Burası çöplüğe dönsün, umurunda mı? Ben hazırcılığa karşıyım arkadaş. İsteyen kod versin..

Biraz kafasi calisan insan yazilan kodun ne ise yaradigini anlayabilir. Burada yazilan bir cok kod un beni ne kadar astigini biliyormusun? Hem bu konunun TARTISMA ortamina dönmesine ne gerek var. Kodu yazip vazifemi yerine getirdim ( ben bunu vazife olarak görüyorum ) hem de fikrimi yazdim... ama tartisircasina degil... ve maksadim da bir tartisma konusu acmak degil fikrimi iletmekti...
Kafasi almiyorsa bu isi yapmasin : yine ilginc bir düsünce... ben kafasi almayan bir insanin kafasina zorla sokmali düsüncesindeyim... kafasi almayan bir insan gelip forumdan yardim ister. cevabini bilen bir insan foruma soru sormaz zaten...
Senin mantigina gidersek daha önce yazilan bir kod 1000 ler ce kez yazilabilinir... Bunun zarari ne? DB siser diyeceksin 3 saniyede acilan site 5 saniyede acilsin... bekleyerek vakit kaybedecegini düsünüyorsun. Kod icin günlerini harcayan insan da vaktini kaybedecek. ben de bu kaybi önleme teklifinde bulundum... yapmak zorunda degilsin. herkes özgür dür... ben yaptim bak hala nefes alabiliyorum elhamdülillah. demek ki kayip etmemisim...
Burasi cöplüge dönsün umrunda mi? : bu bir soru mu?
Ben hazirciliga karsiyim arkadas : Arkadasim ben karsi degilim... Hepimiz bir bakima hazir dan yasiyoruz. Ki yasamiyorum diyor isen hic bir komponenti kullanmayacaksin... Herseyi kendin yazacaksin : ))
ki komponent kullanimi kod yazmaktan tasarruf etmek tir. bu da bir nevi hazircilik iste...
isteyen kod versin : isteyen veriyor zaten...
-
- Üye