Delphi yi Yedeklemek

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Delphi yi Yedeklemek

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

Arkadaşlar şimdi kurulu olan delphi 7 de birçok bileşen var.Ben Delphi yi yedekleyerek bu bileşenleri tekrar install etme ve tekrar özel ayarları yapma derdinden kurtulmak istiyorum.Program Files daki Delphi klasörünü ve tüm library de kayıllı klasörleri almam yeterli mi?Başka bir şey yapmama gerek var mı?

Zannımca bu şekilde bir sorun çıkmayacaktır ama ben yinede bir sorayım dedim.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Sorun olmaz.

Ben kolaylık olması ve derli toplu durması için ilk kurulumda şöyle yapıyorum. Mesela D:\LANG\COMPONENTS 'e bütün componentleri kuruyorum. D:\LANG\BPL diye bir klasör oluşturup bunu path'te tanımlıyor ve
Environment Options'daki BPL' Path'i bu yol olacak şekilde ayarlıyorum. Bu sayede componentler derlenirken bütün BPL'ler buraya aktarılıyor. Delphi'yi yeniden kurmam gerektiğinde Environment Options' daki Library'leri bu şekilde ayarlıyorum ve Install Packages'den BPL'leri seçerek bütün bileşenleri yeniden kurup derlemekten kurtuluyorum. Tavsiye ederim.
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

Bu şekilde bileşenleri yedekleyebiliyoruz ancak registry i geri yükleyemediğimiz için ilk açtığımızda bileşen paleti ve ide ile ilgili pek çok ayar silinmiş oluyor. Registry ile birlikte bu yedekleme işlemini gerçekleştirebileceğimiz bir araç var mı?
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Furkan'ın söylediğine ek olarak @Freeman'ın tekniği olarak şöyle yapıyorum: Delphi ve bileşenlerin kurulu olduğu normal çalışan bir makinadan registery den HKEY_CURRENT_USER/Software/Borland HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Borland anahtarlarını kaydediyorum. Daha sonra bileşenleri aynen aynı dizin altına toplayıp tek bir BPL dizinine BPL leri yönlendirip bunuBilgisayarım/Gelişmiş/Ortam değişkenleri/Path' e ekliyorum. Yeni makinada ise delphi yi normal ularak kurduktan sonra yedeklediğim registery anahtarları geri koyup, önceki delphi ve bileşen dizinlerimi de doğrudan kopyalayınca iş bitiyor. İlk kuraln delphi ile kopyalanan dizin aynı olmalı!
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!