timage'in canvas ile çizilenleri temizlemek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
timage'in canvas ile çizilenleri temizlemek
timage nesnesinin canvas'ına çizdirdiğim şeyleri temizlemek istiyorum. nasıl yapılacağını bulamadım. teşekkürler
-
- Kıdemli Üye
Önceden bende düşünmüştüm bunu. Canvas.clear diye bişey olmaması normal. Sen şimdi temizleme olayından gerçek hayata kıyas yaparak canvasın heryerinin beyaz olmasını zannediyorsun herhalde. Ama beyazda bir renk ve canvasın hafızasına bir şekilde kodlanıyor. Onun için canvasa beyaz kutu çizdirmek normal bir çözüm...
-
- Kıdemli Üye
Tekrar merhaba.
Sanırım kasdettiğiniz olay "Corel", "PhotoShop" programlarında olduğu gibi (Hareketin) "Undo" seçeneği..Ancak bu tür programlarda çizim olayı nesne olarak algılanıyor (genel mantık olarak)..O nedenle olayın "Canvas"'la ilgisi yok..Bu noktada illaki böyle bir şey kullanmak isterseniz "PhotoShop"'ta olduğu gibi resmin son halini capture edip saklamak sanırım çözüm olabilir..
Kolay gelsin.
Sanırım kasdettiğiniz olay "Corel", "PhotoShop" programlarında olduğu gibi (Hareketin) "Undo" seçeneği..Ancak bu tür programlarda çizim olayı nesne olarak algılanıyor (genel mantık olarak)..O nedenle olayın "Canvas"'la ilgisi yok..Bu noktada illaki böyle bir şey kullanmak isterseniz "PhotoShop"'ta olduğu gibi resmin son halini capture edip saklamak sanırım çözüm olabilir..
Kolay gelsin.
-
- Üye
evet haklısın resmin son hali saklanmalı ama rem de çok yer tuttğu için sınırlı olmalı (galiba mspaintin en fazla 3 kez geri almasının nedeni bu
)
ayrıca sorundan anladığım kadarıyla paint tarzı bişe yapmak istiyosun
imagein üzerin başka image ler bindirerek veya birkaç her hamle için bitmap biriktirerek şekillerin tersini alabilir renklerini ters çevirebilirsin vs.vs. hemde bunu yaparken arkadaki resimler etkilenmez photoshop katmanları gibi olur
biraz üçtum galiba
neyse kolay gelsin

ayrıca sorundan anladığım kadarıyla paint tarzı bişe yapmak istiyosun
imagein üzerin başka image ler bindirerek veya birkaç her hamle için bitmap biriktirerek şekillerin tersini alabilir renklerini ters çevirebilirsin vs.vs. hemde bunu yaparken arkadaki resimler etkilenmez photoshop katmanları gibi olur
biraz üçtum galiba

Eğer kastın arkadaşların dediği gibi undo değilse image alanı aşağıdaki kodla temizlenir.
eğer önceden belirtilmediyse standart beyazdır.
dersen kırmızıya boyar.
Kod: Tümünü seç
image1.Canvas.FillRect(image1.ClientRect)
Kod: Tümünü seç
image1.Canvas.Brush.Color := clRed